TATUTATU…. Deze soep zet je letterlijk “on fire”!! Ik vind het heerlijk als het stoom uit je oren tijdens het eten. Jij ook? Nou, dan zit je met deze soep gebakken. Het is donderdag en “time to spice up your life” (jaja, ik luister tijdens het schrijven naar het foute uur van Q-music).

Op de Kinkerstraat zit sinds pakweg een jaar een Aziatische supermarkt de Hong Kong Superstore. Scheelt mij weer een tripje naar de alom bekende Dun Yong op de Nieuwmarkt of de Aziatische groothandel in Duivendrecht (die ik overigens wel het beste vind). Ik kan er uren rondstruinen en koekeloeren naar alle potjes en pakjes. Deze keer wilde ik wat anders dan de standaard currypasta maken. Ik ging voor de Madame Jeanette en de galangawortel in plaats van een Spaanse peper en een stuk gember. Ai caramamba lekker spicy dus!

20140320-143210.jpg

Vandaag deel I van de Spice It Up Soep, namelijk de Currypaste met een Twist en morgen volgt de Doperwten- & Courgettesoep die je dan natuurlijk maakt met deze currypasta.

Gebruik de leftover currypasta ook bijvoorbeeld voor de Pompoencurry, Chicken Curry of de Indiase kipspiesen.

Currypasta met een Twist

– 2 stuks madame jeanette (ik had er 3 en dat was very spicy);

– stuk galangawortel;

– stengel citroengras;

– 1 el vissaus;

– 1/2 el sesamolie;

– 2 el sojasaus;

– rode ui;

– 2 knoflooktenen;

– 2 el tomatenpuree; en

– hakmachine.

20140320-143237.jpg

Schil de galangawortel en snijd door de helft. Was de Madame Jeanette en snijd deze ook de helft. Verwijder de buitenste schil van de stengel citroengras en snijd de citroengras, beetje afhankelijk van de grootte, door vieren. Plet de citroengras met de platte kant van een groot mes. Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd door vieren. In de hakmolen doe je de Madame Jeanette, galangawortel, citroengras, rode ui, knoflooktenen, sesamolie, sojasaus, tomatenpuree en vissaus. Flink hakken maar en je currypasta is klaar.

Morgen het vervolg op de Spice It Up Soep met het recept voor de Oosterse Doperwten- & Courgettesoep.

20140320-143305.jpg

20140320-143227.jpg