Vandaag deel II van de Spice It Up Soep. Gisteren kon je hier al lezen hoe je de Currypasta met een Twist maakt. Vandaag is het tijd voor de Doperwten- & Courgettesoep. Vergeet niet dat de Spice It Up Soep goed spicy is. So if you are feeling hot, hot, hot (yep, wederom het foute uur van Q-Music) dan heeft de soep haar werk goed gedaan.

Heb je de kracht er niet voor om je currypasta zelf te maken, no worries. Koop gewoon kant en klare currypasta en gebruik die in plaats van de Currypasta met een Twist. Ik raad je dan wel een om een uitje en knoflook mee te fruiten voor wat extra smaak.

Doperwten- & Courgettesoep (1,5 á 2 liter)

– 2 courgettes;

– 1 grote prei;

– 450 gr doperwten;

– 400 ml kokosmelk;

– 1 á 2 el Currypasta met een Twist (of 3 als je het aandurft);

– groentebouillonblokje;

– bosje platte peterselie of koriander;

– peper & zout; en

– staafmixer.

Ontdooi de doperwten. Was de courgette en snijd deze in grove stukken. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en was de prei grondig (er zit vaak veel zand/aarde in). Los het bouillonblokje op in een liter kokend heet water. Schenk een flinke scheut olijfolie in een grote pan en doe de Currypasta met een Twist erbij. Even goed roeren en de currypasta een beetje aanbakken. Voeg na 3 á 4 min allereerst de prei en de courgette toe en na een paar minuten de doperwten. Schenk nu het bouillonwater erbij, maar zorg er daarbij voor dat alle groenten net niet onder water komen te staan. Breng alles aan de kook en laat de groenten lekker 20 min borrelen en pruttelen.

20140320-143305.jpg

20140320-143227.jpg

Haal daarna de pan van het vuur. Doe de staafmixer in de pan en pureren maar. Voeg daarna de kokosmelk toe en beetje bij beetje het overgebleven bouillonwater, totdat de soep de voor jou gewenste dikte heeft bereikt. Had je al het bouillonwater al gebruikt? Schenk er dan gewoon heet water bij. Zet de soep weer even terug op het vuur om op te warmen. Hak ondertussen de platte peterselie of koriander klein. Schenk de soep in kommen en top af met de platte peterselie of koriander. En nu maar hopen dat je mond niet te erg in de fik komt te staan haha!

20140320-143247.jpg