Kon ik maar alles eten wat ik zou willen zonder een grammetje aan te komen. Helaas zijn deze genen bij mij ver te zoeken, maar ik houd wel van lekker eten. Van hamburgers, grote stukken vlees en pizza word ik namelijk gelukkig. Maar dan wel bereid met zo vers mogelijke producten. Ik vind het een uitdaging om ultiem te genieten van “fast food” zonder dat je er meteen tonnetje rond van wordt. Eigenlijk een soort “fast good”! Vandaar dat ik vanaf nu wekelijks met jullie mijn guilty pleasures ga delen, maar dan zonder de guilt. Ik vind zondag de perfecte dag voor comfort food en dan met de winstpakker dat het ook nog eens gezond is!

De eerste Cheat is een pasta met Parmezaanse kaas uit de oven. In plaats van normale pasta gebruik ik spelt- of volkorenpasta! De balletjes heb ik gemaakt van runderbraadworstjes van De Vrije Koe. Je hebt aan één worstje per persoon meer dan voldoende. Uiteraard kan je elke soort runderbraadworst gebruiken. En met als klap op de vuurpijl een eigengemaakte pastasaus met heel veel groenten en liefde! Door de pastasaus zelf te maken en te kiezen voor spelt- of volkorenpasta kan je ultiem genieten van deze cheat.

De pasta was trouwens de dag daarna eigenlijk nog lekkerder. We hebben de ovenschaal tot de laatste kruimel uitgelepeld.

Pasta Uit De Oven (4 personen)

– 200 gr spelt- of volkorenpasta;

– 4 runderbraadworsten;

– aubergine;

– rode paprika;

– 500 gr tomaten;

– 2 el tomatenpuree;

– 3 el Italiaanse kruiden;

– 1 el sambal;

– 1 tl suiker;

– 1/2 el balsamicoazijn;

– 100 á 150 gr geraspte Parmezaanse kaas;

– olijfolie;

– peper & zout;

– plukje basilicum;

– ongeveer 150 á 200 ml (middelgroot glas); en

– staafmixer.

Was en snijd de aubergine, tomaten en paprika in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen uit. In een grote koekenpan verhit je een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de knoflook, ui, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en de sambal. Voeg na 2 á 3 min de aubergine, tomaten en paprika toe. Flink op smaak brengen met peper & zout. Voeg daarna het glas water toe en even goed roeren. Draai het vuur nu laag en laat het geheel lekker pruttelen. Wel af en toe even blijven roeren hè!

20140323-100601.jpg

Verwijder het vel van de worsten door met je mes een inkeping over de lengte van de worsten te maken. Het velletje trek je er dan zo vanaf. Verdeel elke worst door vieren en draai er balletjes van. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes. Als de balletjes gaar zijn draai je het vuur uit.

20140323-100620.jpg

Ondertussen zet je een pan met water op het vuur en breng je het water aan de kook. Voeg wat zout aan het water toe en als het water kookt kan de pasta erbij. Kook de pasta in ongeveer 6-8 min al dente oftewel beetgaar. Ik proef af en toe even hoe ver de pasta is, want van doorgekookte pasta word ik niet echt gelukkig. Als de pasta klaar is giet je de pasta af, maar bewaar een klein beetje water in de pan. Beetje olijfolie bij de pasta, dit zorgt er namelijk voor dat de pasta niet aan elkaar gaat kleven. 

Verwarm de oven voor op 200 gr. Pak daarna de staafmixer en pureer de saus mooi glad. Ik heb de groenten even overgegoten in een diepere pan of bak, zodat je makkelijker kan pureren. 

20140323-100611.jpg

Giet de pasta in een grote ovenschaal en schep daaroverheen de saus. Even goed roeren en leg dan de balletjes erop. Als laatste top je de pasta af met de Parmezaanse kaas. Schuif de ovenschaal de oven in, totdat alle Parmezaanse kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 5 min.

20140323-100629.jpg

20140323-100639.jpg

20140323-100703.jpg

20140323-100713.jpg

Een flinke schep van de Pasta Uit De Oven op elk bord en knip er wat verse basilicum overheen. Enjoy your cheat!

20140323-100724.jpg