Wauw, wat een lange pauze op de blog. Na een heerlijke kerst ben ik volledig in de live shows van Freek Vonk gedoken. Het is voor mij de leukste, maar ook allerzwaarste week van het jaar! AFAS Live was 10x uitverkocht en zo’n 40.000 families met kinderen kwamen naar de show kijken. Na dit giga succes zijn we met z’n vijven soort van offline gegaan in een van de plaggenhutten in Ansen. Het leek ons een gaaf idee om met elkaar in een hutje middenin de natuur te zitten. Bij aankomst was het wel iets meer back to basic dan we hadden gedacht, maar de gigantische glimlach op het gezicht van Max maakte alles goed. Als hij het naar zijn zin heeft, hebben wij dat natuurlijk ook. Bobby kon zijn lol niet op, lekker veel buiten! Wij hebben met elkaar echt een hele fijne tijd gehad.

Bij terugkomst begon het normale leven weer en toen stortte ik in. Eerst waren de jongens ziek en na de leukste babyshower van mijn liefste vriendin Char werd ik doodziek. Een week lang heb ik plat op bed gelegen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik zo ziek ben geweest. Ik begrijp inmiddels dat moeders niet ziek kunnen zijn, want met de laatste krachten die ik had probeerde ik Thol te helpen in het huishouden. Gelukkig zijn we er inmiddels weer en heb ik stapels aan leuke (food)post in te halen. Die volgen snel in een nieuwe “The Little Lions & me”. Nu is het eerst tijd voor een recept en wel de makkelijkste ovenschotel die er bestaat.

Worstjes met groenten & aardappel uit de oven (4 personen)
– 8 kleine of 4 grote worsten
– 400 gr voorgekookte aardappeltjes met schil
– 3 paprika’s (rood, oranje, geel bijv)
– 2 rode uien
– 2/3 knoflooktenen
– 1/2 tl pikant paprikapoeder
– 1/2 tl Italiaanse kruiden
– olijfolie
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Was, verwijder de zaadlijsten + pitjes en snijd de paprika in stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de worsten door de helft.

In een grote ovenschaal leg je als eerste de aardappelen, paprika, ui en knoflook. Strooi de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden eroverheen. Een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper & zout. Leg nu de worsten erop en hussel alles goed door elkaar.

Schuif de ovenschaal voor zo’n 30-40 minuten de oven in en schep regelmatig om.

Lekker met een beetje verse peterselie!