Op 24 januari opende Oostblok (een theater in Amsterdam Oost) onder leiding van chef en voormalig RTL4 Topchef finalist Samantha Vonk Restaurant Oostblok. Restaurant Oostblok is gelegen op het Sajetplein en biedt een goede, eerlijke en creatieve keuken. Een eetcafé met een knipoog naar een bistro, klassiek georiënteerd, zonder gepriegel.

Het theater heeft daarnaast veel leuke voorstellingen. Ik raad je aan om naar een voorstelling te gaan kijken en daarna bij het restaurant een hapje te eten.

Ik leerde Samantha een tijdje geleden kennen en we spraken af dat ik een keertje bij Oostblok zou komen helpen met koken. Afgelopen zondag was het dan zover.

Het was heel leuk en leerzaam om met iemand in de keuken te staan die al meer dan 12 jaar ervaring heeft als kok. Ik werd meteen aan het werk gezet en mocht zelf mosterdmayonaise te maken. Iets wat ik overigens nog nooit had gedaan. Jeetje wat is dat lekker en leuk om zelf te maken, nu wil ik eigenlijk nooit meer mayonaise uit een potje of tube.

Gelukkig mocht ik tussen het koken door proeven van de gerechten die Samantha maakt. En die waren stuk voor stuk erg lekker. Om de twee weken bedenkt Samantha voor het Oostblok Restaurant een nieuw 3 gangenmenu. Voor € 20,– krijg je echt een verrukkelijk voor- en hoofdgerecht.

Om een beetje een beeld te krijgen zijn dit de gerechten die nu op het menu staan:

VOOR
Salade van krokant gebakken bloedworst, zoetzure bloemkool en een dressing van Granny Smith-appel
of
Schuimige soep van aardappel en verse truffel
HOOFD
Verse gnocchi met gorgonzola, wilde spinazie en pijnboompitten
of
Op de huid gebakken Parelhoen, diverse bereidingen van mais, postelein en een jus van gevogelte en Râs al hânout
NA
Warme churros met kaneelsuiker en vanille ijs

20140326-163851.jpg
20140326-163907.jpg|
20140326-163915.jpg
20140326-163900.jpg

Oostblok Restaurant is wat mij betreft een echte aanwinst in Amsterdam Oost. Het restaurant is elke week van donderdag tot zondag geopend.

Oostblok Restaurant – Sajetplein 39 – website