Het lijkt wel zomer, zulk lekker weer is het. Volgens mij is half Amsterdam al aan het BBQen geslagen. Misschien haal ik onze BBQ vanavond ook maar eens onder het stof vandaan. De cheat van vandaag is The Mexican Steak Burger! Trouwens bovendien een perfect gerecht voor op de bbq en anders gewoon in de (grill)pan.

Het mooie van deze cheat is dat je aan één grote wrap voldoende hebt. Helaas verkopen ze de grote wraps nog niet als meergranen. Je kan kiezen voor twee kleinere meergranenwraps of dus één grote normale. Ik ben voor de laatste variant gegaan, omdat je dan de wrap iets makkelijker kan vouwen als burger. De saus maak je met yoghurtmayonaise of Griekse 0% yoghurt. En als laatste wordt het gehakt vervangen door een biefstuk. Kortom, een echte guilty pleasure without the guilt. Vergeet niet je mouwen goed op te stropen, want het kan goed messy worden!

The Mexican Steak Buger (4 personen)

– 2 á 3 biefstukken;

– 4 grote wraps of 8 meergranenwraps;

– 2 avocado’s;

– komkommer;

– bakje kleine tomaatjes;

– 170 gr Griekse yoghurt of 4 el yoghurtmayonaise;

– 100 gr  jalapeño slices;

– limoen;

– peper & zout; en

– olijfolie.

Haal de biefstukken uit de ijskast en leg ze op een bord tussen 2 vellen keukenpapier. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Hak de jalapeño slices zo klein mogelijk en meng de  jalapeños met de Griekse yoghurt of yoghurtmayonaise en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper & zout. Zo, de  jalapeñosaus is klaar!

20140330-135607.jpg

Was en snijd de komkommer en de tomaatjes in halve maantjes of schijfjes.

Verhit een grill(pan) met olijfolie en bak daarin de biefstukken (beetje afhankelijk van de dikte) in 1 á 1,5 min per kant medium/rare. Haal de biefstukken uit de (grill)pan en verpak de biefstukken in aluminiumfolie. Laat de biefstukken in het aluminiumfolie ongeveer 3-4 min rusten. Ondertussen verwarm je de wraps even kort in de magnetron.

Nu kan het bouwen van The Mexican Steak Burger beginnen! Leg op elk bord een wrap. Bestrijk de wrap met een flinke dot van de  jalapeñosaus. Daarna mogen de tomaatjes en de komkommer erop. Halveer de avocado’s en verdeel de avocado’s over de wraps. Haal de biefstukken uit het aluminiumfolie en snijd ze in dunne plakken. Leg als laatste de biefstuk op de wrap. Nu alleen nog het vouwen! Vouw als eerste de zijkanten naar binnen, dan de rol je de onderkant van de wrap over alles heen en druk je alles even goed erin. De zijkanten nog even beetje erin vouwen en rollen maar. Snijd de wrap door midden en The Mexican Steak Burger is klaar!

20140330-135630.jpg
20140330-135647.jpg
20140330-135718.jpg
20140330-135824.jpg