Of wij één week lang offline kunnen zijn tijdens het avondeten en daarmee dus meer aandacht besteden aan het avondeten en natuurlijk aan elkaar? Dit betekent geen telefoons op tafel, de televisie uit en de iPad in de kast. Piece of cake, riep ik eigenlijk meteen. Dat we ook nog verwend werden door Santa Maria met lekkere Mexicaanse gerechten maakte de Digital Dinner Detox challenge nog beter.

In principe hebben wij al een tijdje als we aan tafel zitten geen iPad of televisie meer. De telefoon daarentegen is een ander verhaal. Niet dat we ons blind staren op dat ding, maar je kijkt er onbewust toch meer op dan je denkt. Toen we merkten dat de jongens tijdens het eten ontzettend afgeleid werden door de iPad, televisie en/of telefoon, en daardoor minder goed aten, hebben we afgesproken dat deze uit gaan rond het avondeten. Het werkt als een tierelier. Sowieso merk ik steeds vaker dat als ik meer gefocust ben op mijn telefoon dit doorwerkt op de kinderen. Kortom, vaker opzij leggen! En hoe fijn om dat een week lang te testen tijdens een Digital Dinner Detox challenge.

Eigenlijk is het de hele week zo goed verlopen dat we de challenge stiekem tot op de dag van vandaag doortrekken. Natuurlijk blijf ik een foodie dus aan het begin van ons diner maak ik snel een paar foto’s en dan omgedraaid, geluid uit en weg met dat apparaat. Ook de kinderen missen het (al een tijdje) niet, daargelaten dat op drukke dagen bijvoorbeeld na een crèchedag de iPad mijn leven kan redden. Dit zal altijd zo blijven, maar niet als standaard maar als uitzondering op de regel.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat doen tijdens het (avond)eten? Wat zijn jullie do’s en don’ts op het gebied van offline gaan? Schroom niet om jouw ervaringen hieronder te delen!

Dan deel ik met jou een recept voor wraps met krokante kip! Ik vind wraps een van de leukste dingen om met de jongens te eten. Ze kunnen zelf de wraps helemaal versieren en vullen zoals ze willen. Zelfs de kleine Bram doet mee!

Crispy Chicken wraps (4 personen)
8 wraps small van Santa Maria
Crispy Chicken Seasoning Mix van Santa Maria
– 2 kipfilets ongeveer 400-500 gr
– 2 tomaten
– 2 avocado’s 
– rode ui
– zak sla
– klein bakje zure room
– mais
– geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 225 ᵒC. Snijd de kipfilets in stukjes van 3×3 cm en doe deze in een kom. Voeg 2 el olie en de inhoud van de Crispy Chicken Seasoning mix toe. Roer en verdeel de kruidenmix gelijkmatig over de kip. Verdeel de stukjes kip over een ingevette ovenschaal en bak ongeveer 20-25 minuten in de oven tot de stukjes kip helemaal goudbruin en krokant gebakken zijn. Vergeet niet af en toe de kip om te husselen.

Ondertussen maak je een snelle guacamole door de tomaten en de ui klein te snijden. Prak de avocado fijn en meng met de tomaten en de ui. Breng op smaak met peper & zout en mocht je het in huis hebben een beetje limoen!

Verdeel de mais, guacamole, sla, kaas en de zure room over verschillende bakjes. 

Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking.

Zet alles op tafel en laat het wrap festijn beginnen! Extra lekker met Green Jalapeno Relish en de chunky wrap salsa van Santa Marina.