Dinsdag is tegenwoordig healthday bij The Lion Kitchen, want dan staat er weer een nieuw recept online van The Lion Moments. Ik vind het knap hoe Nikki (CircleofMoments) zich al zolang aan haar “dieet” houdt. Ik moet eerlijk toegeven dat het elke week wel weer een kleine uitdaging is om met een origineel, simpel, maar toch super gezond gerecht te komen.

Ik ben dol op zoete aardappel en gelukkig mag Nikki een zoete aardappel ook (met mate) eten. Vandaag de gepofte zoete aardappel. Pof de zoete aardappel in de oven of helemaal een feest met dit mooie weer op de bbq. Je eet de zoete aardappel met een frisse Griekse salade en dat is meer dan voldoende om te genieten van dit zonnige recept.

Gepofte Zoete Aardappel (4 personen)

– 4 zoete aardappelen;
– gele, rode en groene paprika;
– 4 sappige tomaten;
– 100 gr feta;
– komkommer;
– zak sla;
– handje gemengde olijven zonder pit;
– olijfolie;
– balsamicoazijn;
– peper & zout; en
– aluminiumfolie.

Laat de feta op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de zoete aardappelen grondig en prik er met een vork een aantal gaten in. Bedruppel de zoete aardappelen met een beetje olijfolie. Maak 4 vierkanten van aluminiumfolie en plaats op elk vierkant een zoete aardappel. Verpak de zoete aardappelen in het aluminiumfolie, zodat er geen lucht meer kan ontsnappen, maar houd wel een beetje ruimte over tussen het folie en de aardappel. Plaats de zoete aardappelen voor 45 min in de oven.

20140401-103324.jpg

Ondertussen kan je aan de slag met de Griekse salade. Was en snijd de paprika’s, tomaten en komkommer in kleine blokjes en/of halve maantjes. Prak de feta fijn met 2 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn, totdat de feta lekker smeuiig is. Misschien heb je nog een beetje extra olijfolie en/of balsamicoazijn nodig. Breng op smaak met peper & zout. Meng daarna de feta met de paprika’s, tomaten, komkommer en de olijven en laat lekker even marineren in de ijskast.

Vouw na 45 min voorzichtig één van de pakketjes open. Kijk uit! Er kan ontzettend hete stoom uit het pakketje komen! Prik je makkelijk met een vork door de zoete aardappel heen, dan zijn ze gaar. Vouw de rest van de pakketjes ook open (blijf oppassen voor de hete stoom) en snijd de zoete aardappelen in de lengte ongeveer tot de helft open. Laat een beetje afkoelen en bestrooi de zoete aardappelen met peper & zout.

20140401-103334.jpg

Meng als laatste de sla door de feta met de groenten en hussel alles goed door elkaar. Schep op elke zoete aardappel een flinke schep van de Griekse salade. En genieten maar van jouw homemade The Lion Moment!

20140401-103352.jpg
20140401-103343.jpg
20140401-103400.jpg