Een aantal buitenlandse blogs volg ik al vanaf het begin. Denk hierbij aan The Parsley Thief (helaas niks meer gepost sinds 2014), Green Kitchen Stories en Deliciously Ella. De laatste twee zijn behoorlijke healthy blogs en misschien niet iets dat je direct associeert met The Lion Kitchen. Toch past het er aan de andere kant weer perfect bij. Ik ben immers altijd op zoek naar de balans tussen healthy en cheaten, zoals de bekende guilty pleasures without the guilt voor The Lion Cheats. Is het mij te gezond dan probeer ik er een The Lion Kitchen twist aan te geven zodat het beter bij mij past. Het zijn voor mij in ieder geval fijne inspiratiebronnen.

Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij de boeklancering van Deliciously Ella bij Lavinia, maar dat mocht de pret niet drukken. Het kookboek werd thuis gestuurd en dat leverde een middag bladeren op langs alle gezonde recepten in haar kookboek. Zelf is ze gedwongen haar levensstijl aan te passen dankzij een zeldzame ziekte. De filosofie erachter dat je er dan maar beter het beste van kan maken spreekt mij wel aan. In plaats van de ziekte je leven te laten beïnvloeden ga je op zoek naar een weg waarbij je nog even lekker kan blijven eten. Ella is wat mij betreft absoluut in haar missie geslaagd en heeft een prachtig kookboek gelanceerd.

IMG_9509

Om de gezonde cheat te zoeken in Deliciously Ella koos ik voor de zoeteaardappelwedges. Het hele huis rook verrukkelijk en ik vind kaneel een ontzettend leuke en onverwachte twist. Zelf heb ik er wel wat chilivlokken aan toegevoegd om het iets meer spicy te maken.

IMG_9508

Kortom, Deliciously Ella is een aanrader om te volgen op Instagram of bekijk eens haar filmpjes op YouTube. Daarnaast bestaat het kookboek uit heerlijke recepten en zijn ze een goede tegenhanger na een pittig weekend. Of gewoon voor de diehard health fans voor iedere dag.

Zoeteaardappelwedges
Uit: Deliciously Ella
– 3 grote zoete aardappels
– olijfolie
– 1 flinke el kaneel
– 1 flinke el (gerookt) paprikapoeder
– zout
– 12 naadjes verse rozemarijn
– optioneel een tl chilivlokken

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Snijd de zoete aardappels in dikke partjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze royaal met olijfolie. Strooi er dan kaneel, paprikapoeder en zout overheen en schep alles goed om zodat de aardappelpartjes allemaal gekruid zijn.

Leg de rozemarijnnaaldjes op de aardappels. Bak ze ongeveer een uur, waarbij je ze één of twee keer omschept. Als ze perfect zacht en mals zijn, zijn ze klaar.

IMG_9506IMG_9510