Vanochtend had ik een brainstorm met voedingsdeskundige Stefanie Klaver en Blogger2Meet partner in crime Ianna van Beginspiration. We hebben hele leuke plannen die ik hopelijk zo snel mogelijk met jullie kan delen, maar dat is alles wat ik er tot nu toe over kan zeggen. Natuurlijk ging een (overgroot) gedeelte van het gesprek ook over eten. Ik checkte even met Stefanie wat ik nu tijdens de lunch het beste kon eten in verband met vanavond. Een aantal bla, bla, bla’s verder en ik bedacht me opeens dat ik nog een goddelijk recept voor jullie heb voor feta op de bbq. Ik houd het lekker kort en krachtig en deel meteen het recept met jullie.

Het allerlekkerste is als je de feta vanavond als het vuur bijna uit is erop legt. Doe dan de deksel erop en rooster de feta op de laatste kolen, door het dicht doen van de deksel krijg je ook een beetje een geroosterde smaak. Heerlijk voor de volgende dag in een salade.

Geroosterde feta (4 personen)
– 150 gr feta
– (pikante) paprikakruiden
– citroen
– peper & zout
– olijfolie

Leg de feta op een stuk aluminiumfolie, bestrooi met de paprikakruiden en peper & zout. Rasp een halve citroen over de feta en bedruppel met de olijfolie. Vouw het pakketje een beetje dicht en leg op de bbq. Als de feta een krokant laagje krijgt en begint te smelten is het klaar.

IMG_5881.JPG