Voor een Nederlandse zomer hebben wij dit jaar bijzonder veel geluk. Ok, er viel de afgelopen dagen genoeg regen, maar naar mijn idee is dat normaal gesproken gemiddeld de gehele maand juni, juli én augustus. Ik denk altijd maar zo, dan hebben de plantjes weer kunnen genieten. Het allerfijnste van dit mooie weer vind ik het feit dat je eindeloos kan barbecuen. Het liefste leg ik het vlees de avond van te voren al in de marinade. Yum!

Vandaag een aantal barbecue tips van een echte fan (ik) en mijn favo recepten van The Lion Kitchen! Ik tel de dagen af tot zondag wanneer het zonnetje weer heerlijk lijkt te gaan schijnen en de barbecue weer aan kan.

Tips!
– voeg een scheutje melk toe aan de marinade van de kip, daar wordt het lekker mals van.
– plaats de kolen op 2/3 gedeelte van de bbq en laat 1/3 leeg, op die kant kan je het vlees laten doorgaren of broodjes roosteren.
– barbecue zoveel als je kan! Vooral de groenten zijn de dag daarna nog lekkerder.
– leg wat takjes rozemarijn of tijm op de kolen voor een extra smaakdimensie.

En dan nu, in willekeurige volgorde, mijn The Lion Kitchen barbecue top 5:

1. Varkenshaassaté naar recept van mijn moeder

IMG_7280.JPG

2. Mais is het lekkerste geroosterd

IMG_7555IMG_7551

3. Griekse kipspiezen

IMG_5910.JPGIMG_6347.JPG

4. Geen bbq is compleet zonder een homemade aardappelsla 

Brandt & Levie BBQ VBrandt & Levie BBQ I

5. Pof eens een keer een zoete aardappel op de bbq (pof de aardappel in 30-45 min)

20140401-103400.jpg