Als ik verse mais op de markt zie liggen wil ik die meteen mee naar huis nemen. Thol moet altijd erg lachen als ik met een big smile zo’n hele kolf naar binnen werk. Normaal gesproken kook je de mais, maar met dit weer is het een perfect bijgerecht voor op de bbq. En het schijnt, op het weekend na, weer lekker weer te worden. Dus scoor zo snel mogelijk verse mais en ga ermee aan de slag.

Mmmm, zie je de spareribs ernaast liggen? Ik denk dat ik vanavond gewoon de bbq ga aansteken. Zolang het kan moeten we van dit weer genieten toch? Je vindt hier nog meer heerlijke bijgerechten voor de op bbq.

IMG_7552

Ik gebruik normale boter en grof zeezout voor de mais. Je kan de boter ook op smaak brengen met een geplet teentje knoflook of wat verse kruiden voordat je de mais ermee bestrijkt.

Mais 

– 2 verse maiskolven met het blad er nog aan;

– 25 gr roomboter; en

– grof zeezout.

Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de mais eraf. Probeer het hooi, door de bladeren een beetje open te vouwen, zoveel mogelijk  te verwijderen. Zet de mais voor ongeveer een half uur in een bak met koud water. Laat de mais een beetje opdrogen voordat je ze op de bbq legt.

Leg de mais voor 10 min op de bbq en keer regelmatig. Het is niet erg als de bladeren een beetje verbranden, die eet je namelijk toch niet op. Haal na 10 min de mais eraf en verwijder de bladeren. Bestrijk de mais met de boter en leg ze nog even max 5 min terug de bbq. Blijf de mais wel regelmatig draaien. Enjoy!

IMG_7551
IMG_7553
IMG_7554