Sinds ik zwangerschapsverlof heb is het heerlijk weer. Ok, deze week iets meer regen dan normaal maar het is gelukkig lekker warm. Inmiddels zijn de laatste dingen gedaan en mag de baby wat mij betreft wel komen. Ook al genieten we nog erg van het moment met z’n drieën en het feit dat Max opeens mega uitslaapt. Dat zal straks wel weer even anders zijn. Zucht…

Na een paar dagen samen naar Vlieland te zijn geweest, wordt nu het huis op de valreep van buiten geschilderd, is het zonnescherm besteld en stromen de offertes binnen voor de tuin. Daarnaast is inmiddels wel de babykamer zo goed als af en staat de box bijna! Jaja, wat een verschil met de eerste zwangerschap waar ruim voor de uitgerekende datum alles picobello in orde was. Waarschijnlijk komt het door het feit dat je nu weet dat luiers om de hoek te koop zijn en de baby eigenlijk de eerste periode vrijwel genoeg heeft aan mij. Maar toch ben ik erg blij dat het op orde is, want ik heb gisteren voor het eerst overdag kunnen genieten van Netflix (haha).

Het thuis zitten heeft een extra voordeel en dat is dat er weer ruimte en rust is om te koken. Zo ook om heerlijk een dag lang kippendijen te laten marineren en die vervolgens ’s avonds op de bbq te leggen. Maak een dubbele portie, zodat je er de volgende dag nog een heerlijke sla van kan maken.

Saté van kippendij (+/- 6 saté stokjes)
– 500 gr kippendijen
– stuk gember ter grootte van je duim
– 3 tenen knoflook
– rode ui
– 3 el ketjap
– 1 el oestersaus
– 1 el sambal
– olijfolie
– peper & zout

Snijd de kippendijen in blokjes. Schil en snijd de gember in schijfjes. Pel en snijd de tenen knoflook eveneens in schijfjes. Pel de rode ui, snijd door de helft en daarna in reepjes. Maak een marinade van de rode ui, knoflook, gember, ketjap, oestersaus, sambal en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper & zout. Meng de kippendij met de marinade en marineer voor minimaal 30 min (het liefst dus een hele nacht of dag). Rijg de kippendij aan de stokjes en grill de saté rondom bruin op de bbq.