In principe ben ik tegen weersvoorspellingen. De hele heisa rondom Piet Paulusma heb ik nooit begrepen en ik zap standaard weg als het weerjournaal begint. De reden daarachter is dat, ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, de weermannen het never nooit goed hebben. Een enkele uitzondering daargelaten, maar in mijn ogen zitten ze er standaard naast. Waarom word ik dan toch lichtelijk depressief als ik vandaag www.weeronline.nl open begrijp ik niet? Misschien moet ik de vraag anders formuleren; waarom open ik überhaupt Weeronline? Aan de andere kant is het misschien wel goed om af en toe even met je ergernissen te worden geconfronteerd. Mocht het dan namelijk wel stralend weer worden de komende twee weken, dan kan ik het op iemand afreageren. Jep, de weermannen- en vrouwen zijn regelmatig onderwerp van het gesprek wanneer het gaat over mijn frustraties.

De boodschap achter het verhaal is dat het zomaar zo kan zijn dat er nog veel meer bbq dagen aankomen. Ik negeer in ieder geval de weersvoorspellingen en vertrouw erop dat de zomer rustig voortzet. De Griekse kipspiezen kunnen (worst case) natuurlijk ook op de grill en je eet ze in ieder geval met een flinke dot tzatziki. Nog lekkerder zijn de Griekse kipspiezen in een plat brood met olijven, geroosterde feta en extra peterselie.

IMG_6347.JPG

Griekse kipspiezen (4 personen)
– 2 kipfilets
– rode paprika
– courgette
– 2 tenen knoflook
– plukje oregano of 1 1/2 el gedroogd
– 1/2 citroen
– peper & zout

Snijd de kipfilets in blokjes en marineer met de fijngehakte oregano, geperste knoflook, sap & rasp van de citroen, peper & zout en een flinke scheut olijfolie. Laat zeker 15 minuten marineren. Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes. Doe om en om de kip, paprika en courgette op de spiezen en grillen maar!

IMG_5910.JPG