Dit recept gaat eigenlijk een stapje verder dan The Lion Cheats. Het is een guilty pleasure met een hoog guilt gehalte, maar het is het zoooo waard! Bij deze derde The Lion Cheats, cheat ik eigenlijk al. Er is niks gezonds aan dit recept op de tomaat en bieslook na. But who cares? Het is zondag en er mag wat mij betreft gecheat worden. Ik hoop dat iedereen net zo geniet van deze cheat als ik heb gedaan.

Croissantdeeg is kant en klaar te koop voor 6 croissants. Je hebt er maar 2 per persoon nodig dus je houdt wat croissantdeeg over. Uiteraard houden we niet van verspilling van voedsel dus daar maak je nog 2 croissants van. En ach nu we toch bezig zijn doen tussen die croissants nog even lekker een beetje kaas en spek. Bij het schrijven van deze blogpost loopt het water mij in de mond en kan ik niet wachten tot het zondag is en ik weer aan de slag mag. Mmmmmmm! Het is een “breakfast for champignons”.

Croissanttaartjes (4 personen)
– 2 blikken croissantdeeg voor 6 croissants;
– 4 eieren;
– 150 gr ontbijtspek;
– 8 plakjes kaas (aanrader: septemberkaas!!);  
– 150 gr kleine tomaatjes;
– bosje bieslook; en
– peper & zout.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Bak in een pan (zonder olijfolie) de ontbijtspek een beetje uit. Het hoeft niet krokant te zijn, maar een beetje knapperig. Laat de ontbijtspek even uitlekken op een vel keukenpapier.

Rol het croissantdeeg uit. Ieder taartje  bestaat uit een rechthoek van 2 croissantjes. Druk daarom de stippellijnen weer dicht en goed tegen elkaar aan. Vouw de randen van het croissantdeeg om. De rand mag best een beetje hoog zijn, want het eitje mag er niet uitlopen. Leg het croissantdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Breek voorzichtig in elke rechthoek een ei. Leg daarop de uitgebakken ontbijtspek en dan de kaas.

Schuif de bakplaat ongeveer 10 á 15 min (kan verschillen per oven) de oven in. Het eitje moet gestold zijn en het bladerdeeg gaar. Snijd ondertussen de tomaatjes in schijfjes en knip de bieslook fijn. Als de croissanttaartjes klaar zijn haal je ze uit de oven. Beleg de croissanttaartjes met de tomaat en bieslook. Bestrooi als laatste met peper & zout. Enjoy your cheat!

20140405-173909.jpg20140405-173920.jpg20140405-173931.jpg20140405-173942.jpg