Is het een komkommer? Is het een courgette? Is het spaghetti? Neeeee, het is zucchetti (zucchini + spaghetti voor degene die het niet door hebben)!

Ongeveer een jaar geleden kwam ik achter deze geweldige uitvinding om van courgette spaghetti te maken. En opeens bedacht ik me: “Hoezo heb ik hier nog niks over gepost?”. Dom, dom, dom… Dit is namelijk voor Nikki (www.circleofmoments.com) HET perfecte recept. Geen koolhydraten en toch het gevoel hebben alsof je een gigantisch bord spaghetti hebt gegeten. En ook nog eens boordevol groenten!

Schil de courgette met een julienne snijder (deze heb ik) of nog beter met een Spirooli. De Spirooli is op dit moment voor mij nog een droom, maar staat hopelijk heeeeel snel in mijn keuken (sorry Thol). Dan heb je namelijk echt razendsnel zucchetti! Tot die tijd is het (helaas) nog de julienne snijder die het werk moet doen. Kleine tip: mijd het midden van de courgette, de binnenkant is namelijk nogal zacht en moeilijk te raspen. Blijf de courgette dus tijdens het raspen ronddraaien.

Ik had nog een stukje pancetta van Brandt & Levie in de ijskast liggen. Je kan wat pancetta bij de zucchetti serveren, maar dit is niet noodzakelijk.

Zucchetti (4 personen)

– 2 grote courgettes;

– 200 gr (verse) doperwten;

– 250 gr kleine tomaatjes;

– 100 gr groene pesto;

– 150-200 gr Kalamata olijven zonder pit;

– 100-150 pancetta (ik heb de pancetta van Brandt & Levie gebruikt, deze is o.a. verkrijgbaar op de ZuiderMRKT); en

– peper & zout.

Was en rasp de courgettes met een Spirooli of julienne snijder. Was en snijd de tomaatjes door vieren. Doe de doperwten in een pannetje en vul het pannetje voor de helft met water. Doe een flink snuf zout in het water. Het water moet, als je het proeft, echt vies zout zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de doperwten nadat ze gekookt zijn een mooie groene kleur behouden. Zet ook een bak met ijskoud water klaar. Breng het water aan de kook en kook de doperwten ongeveer 3 min. De doperwten moeten beetgaar zijn. Giet de doperwten af en doe ze in de bak met het ijskoude water.

20140407-164237.jpg

Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak ze knapperig en krokant in een pan zonder olijfolie. Als de pancetta klaar is laat je de blokjes even uitlekken op een vel keukenpapier. Giet ondertussen de olijven af en haal de doperwten uit het water.

20140407-164222.jpg

In een grote bak meng je de zucchetti met de tomaten, doperwten en de pesto. Even goed alles door elkaar husselen en op smaak brengen met peper & zout. Verhit een pan en bak daarna even kort de zucchetti. Het hoeft niet te garen, maar de zucchetti mag wat mij betreft een beetje lauwwarm zijn. Dit hoeft overigens niet, je kan de zucchetti ook gewoon rauw eten. Doe als laatste de pancetta en de olijven bij de zucchetti. Opscheppen en genieten maar! Enjoy your The Lion Moment…

20140407-164246.jpg
20140407-164300.jpg