Owh my lord, hoe brak zijn jullie na de eerste Koningsdag? Ik heb een super dag gehad. De club sandwich is naar mijn mening het ultieme katervoedsel. Grappig eigenlijk dat je ongeveer overal ter wereld wel een club sandwich kan scoren. Met gebakken kip, ham, ei, kaas of bacon, iedereen heeft zijn of haar eigen variant. Ik zweer bij mijn homemade variatie! Je kan uiteraard ontzettend variëren met de ingrediënten, maar deze combinatie is wat mij betreft de winstpakker.

Vraag de slager om de kipfilet zo dun mogelijk te snijden, zodat het eigenlijk een soort geschaafde kipfilet wordt (klinkt eigenlijk heel vies, maar dat is het echt niet haha). Daarnaast is het nogal belangrijk dat je de spek opbakt en niet uitbakt. De spek moet namelijk knapperig, maar niet te krokant worden. En dan komt de ‘secret ingredient’: de saus! Ik maak een combinatie van een rijpe avocado, yoghurtmayonaise of Griekse yoghurt met pittige saus oftewel, Sriracha. Als je nog geen Sriracha in huis hebt, dan raad ik je aan om ASAP naar een Aziatische toko te racen en deze super saus in te slaan.

Om de guilty pleasure van vandaag een iets mindere guilt te geven gebruik ik zuurdesembrood en Griekse yoghurt om de saus te maken. Het is en bijft niet het meest gezonde gerecht, maar even cheaten en uitbrakken mag wel na de afgelopen 2 feestdagen. Morgen weer knallen en gezond eten dan maar! Voor vandaag: Enjoy Your Cheat!

Club Sandwich (4 personen)

– 12 sneden zuurdesem- of speltbrood;

– 150 gr (geschaafde) kipfilet;

– 100 gr ontbijtspek;

– 4 tomaten;

– komkommer;

– zak gemengde slamelange;

– 3 el yoghurtmayonaise of Griekse yoghurt;

– 1/2 el Sriracha saus (of meer als je van spicy houdt);

– avocado;

– 4 eieren; en

– peper & zout.

Maak een sausje van de yoghurtmayonaise of Griekse yoghurt, geprakte avocado en de Sriracha saus. Zet de oven aan op 175 graden, pak een broodrooster of  gebruik zoals ik een grillapparaat om de broodjes te toasten. Bak de spek licht knapperig in een pan zonder olijfolie oid. Laat daarna de spek even uitlekken op een vel keukenpapier. Bak in dezelfde de pan de eieren en probeer daarbij de dooier heel te laten. Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan, zodat de gebakken eitjes gaar kunnen worden. Rooster de boterhammen in de broodrooster, grillapparaat of in de oven. Ondertussen snijd je de komkommer en tomaten in zo dun mogelijke reepjes.

20140427-090719.jpg
20140427-090728.jpg
20140427-090738.jpg

Als de boterhammen getoast zijn kan het bouwfestijn beginnen. Leg op 4 borden een boterham en bestrijk de boterham met de ‘secret saus’. Daarna komkommer, tomaten, sla, spek en kip er op. Leg voor de tweede laag nog een boterham erop en bestrijk deze boterham ook met de ‘secret saus’. Leg daarna het gebakken eitje en als laatste nog een beetje spek er op. Top de club sandwich af met een laatste boterham en je club sandwich is gebouwd! Nu alleen nog maar genieten…

20140427-091127.jpg20140427-090756.jpg
20140427-090815.jpg
20140427-090828.jpg20140427-090849.jpg
20140427-090859.jpg