Zoals de statusupdate van vorige week al aangaf is het hoog tijd dat er ook weer aan mezelf gewerkt wordt en dat betekent wat vaker een lekkere sla in de avond. Vrijwel iedere dag deel ik via mijn Instagram Stories wat ik eet en jullie reacties zijn vaak “mag ik het recept”. Vooral als het een sla is willen jullie maar al te graag weten wat erin zit. Daarom leek het mij een goed plan om een top 5 te maken van bestaande salades op The Lion Kitchen met of zonder twist. En zelfs een nieuwe topper gemixt van wel 3 verschillende recepten.

Gelukkig schijnt de zon weer een beetje, want ik vind het lastig om met koud weer sla te eten. Ik verheug me overigens stiekem ook wel een beetje op een goede stamppot of homemade soep. Dit tussenweer blijf ik altijd een beetje een dingetje vinden! Voor nu eet ik dan nog maar zo lang mogelijk zo veel mogelijk salades. Binnenkort zullen dat er steeds minder zijn. Of het moet een hele lange nazomer worden. Waar het nu wel op lijkt! Okido, van het weer terug naar sla.

Uiteraard in willekeurige volgorde:

1. Biefstuk met balsamico tomaten met in plaats van Parmezaanse kaas een buffelmozzarella.

2. Seeser salad 2.0 waarbij je de kippendijen vervangt door kipfilet en deze grillt, eventueel gemarineerd met wat pikante kipkruiden of beetje sambal. Daarnaast vervang je spek door Seranoham, die je krokant bakt in de oven op 180 gr in zo’n 10 min.

3. Deze sla is een combi van drie bestaande recepten. Het eerste gerecht is saté kippendijen in mijn lievelingsmarinade, gecombineerd met ingemaakte komkommer en Vietnamese nuoc mam dressing. Een handje gebakken uitjes maakt dit gerecht helemaal af.

4. Wanneer ik in Parijs ben eet ik altijd deze geitensalade. Dit keer iets gezonder zonder croutons, maar de geitenkaas wel warm gemaakt in de oven. En als extraatje wederom de Seranoham uit de oven, maar gebakken spek zou ook niet verkeerd zijn. In plaats van pompoenpitten heb ik geroosterde pijnboompitten gebruikt.

5. Naast alle salades hierboven gebruik ik eigenlijk altijd de dressing zoals ik die van mijn omi heb geleerd. Dit is meestal de basis van iedere sla die ik maak. Daarnaast maak ik een keuze uit de volgende producten:

  • vlees, schaaldieren of kip
  • tomaat, paprika, komkommer, wortel, bosui of avocado
  • nootjes, olijven, ingemaakte komkommer, gebakken uitjes
  • En kijk verder vooral wat je in de ijskast hebt liggen.

Met een lekkere dressing is iedere sla een feest.