Het is tijd voor deel 2 van mijn keukenavontuur met Vanessa van Culinessa. In part I kregen jullie het recept voor de Vietnamese Fried Chicken. Naast de VFC wilden we een fris gerecht maken. Ik had al een tijdje het plan om iets met bloemkool te doen, maar dan natuurlijk niet de doorgekookte versie. Het werd een salade met geroosterde bloemkool en een Vietnamese nuoc mam dressing. De Vietnamese bloemkoolsla was net zoals de Vietnamese kip echt fingerlicking good.

IMG_5353.JPG

Vietnamese Bloemkoolsla (4 personen)
– Spaanse peper;
– knoflookteen;
– 3 el suiker;
– 4 el vissaus;
– limoen;
– 1/2 tl chiliflakes;
– 5 el warm water
– bloemkool;
– 100 gr geraspte wortelen;
– 4 stengels bosui;
– bosje koriander;
– plukje Thaise basilicum (te koop bij een toko);
– 100 gr pinda’s;
– komkommer;
– peper & zout; en
– olijfolie.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de nuoc mam dressing van de geperste knoflookteen, suiker, vissaus, sap van de limoen, chiliflakes (if you like it spicy) en het warme water.

Vet een grillpan in met een beetje olijfolie en rooster de bloemkool. Hak ondertussen de pinda’s, koriander en Thaise basilicum fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de komkommer in blokjes. Hak de geroosterde bloemkool wat fijner.

In een bak meng je de geroosterde bloemkool met de komkommer, wortelen en de nuoc mam. Laat de smaken even goed intrekken. Verdeel de Aziatische bloemkoolsla over 4 borden en maak af met de bosui, pinda’s, koriander en de Thaise basilicum.

IMG_5356.JPG
P.S. hoe leuk zijn deze vellen van rijst?
IMG_5357.JPG