Zo af en toe vind ik het ontzettend leuk om samen met een andere foodblogger in de keuken te staan. Deze keer reisde ik af naar Utrecht om met Vanessa van Culinessa te kokkerellen. Vanessa is niet alleen ontzettend gezellig, ze is ook nog eens behoorlijk bekend met de Aziatische keuken. Laat dat nou ook nog eens één van mijn favo keukens zijn! We maakten een overheerlijke Aziatische sla van bloemkool met een nuoc mam cham dressing en Vietnamese Fried Chicken oftewel VFC. En met dat recept beginnen we deze week. The Lion Cheats komt vandaag dus een dagje eerder…

Oh my, de VFC was echt fingerlicking good. Gebruik je liever geen frituur dan kan je de kip ook bakken in olijfolie of (zonder bloem) afbakken in de oven. Either way, het is heerlijk.

VFC (4 personen)
– 3 teentje knoflook;
– 50 gr palmsuiker;
– 10 el water;
– 2 el vissaus;
– 500 gr kippenpootjes- en vleugels;
– handje aardappelbloem/potatoflower;
– +/- 1 liter zonnebloemolie om te frituren;
– halve rode peper;
– bosui;
– plukje koriander; en
– peper & zout.

Leg de aardappelbloem op een bord en haal hier de kippenpootjes- en vleugels doorheen. Zorg dat er een dun laagje van de bloem rondom de kip zit en schudt het overtollige bloem er vanaf. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en hak of knip de koriander fijn.

Los in een pannetje de palmsuiker op en vermeng daarna met het water en de vissaus. Laat de saus inkoken tot een dikke, stroperige saus.

Pel en pers de knoflookteen. Leg de knoflook in een netje en frituur de knoflook door het netje even kort 3 á 4 keer in de hete olie te laten zakken. Laat de knoflook uitlekken op een vel keukenpapier.

Frituur daarna de kip in 5-10 min op middelhoog vuur mooi goudbruin. Laat daarna de kip ook even uitlekken op een vel keukenpapier.

Leg de kip op een bord en schenk hierover de stroperige saus. Wat rode peper, bosui en koriander eroverheen en als finishing touch de krokante knoflook! Mmm, enjoy!

IMG_8226.JPG