Vorig jaar was ik twee keer in een korte tijd in Parijs en wat houd ik toch van die stad. Ik kan een weekend uitsluitend doorbrengen in de wijk Le Marais en ik ben een gelukkig mens. Louter terrasjes pakken met een goed glas wijn, steak tartare, dunne frietjes of een salade met geitenkaas. Laatstgenoemde maak ik met enige regelmaat thuis of een beetje Parijs in Amsterdam te krijgen. Sowieso houd ik van Frankrijk! Alles smaakt daar altijd net wat lekkerder dan thuis. Denk aan de Franse kaasjes, flessen wijn en ratatouille met verse groenten van de markt. Gelukkig vertrekken we volgende week naar de Côte d’Azur voor een eerste vakantie met de kleine Max en schoonfamilie. Het aftellen is begonnen.

Over de reis naar de vakantie toe, want man dat was me wat, lezen jullie later meer. Met een kleine man erbij is het een soort mini verhuizing aan het worden, maar eenmaal op Schiphol zijn we er vast en zeker klaar voor. Laten we hopen dat Easyjet niet staakt en het zonnetje volop schijnt, want daar teken ik voor!

Geitenkaas salade á la Parijs (4 personen)
– rol geitenkaas “brie” (met zo’n dun korstje)
– grote zak sla
– zak baby spinazie
– 250 gr romaatjes
– komkommer
– handje pompoenpitten
– half stokbrood
– gedroogd of verse tijm
– honing
– olijfolie
– mosterd
– balsamicoazijn
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 175 gr.

Snijd het stokbrood en de geitenkaas in dunne repen. Verdeel de geitenkaas over het stokbrood, strooi er een beetje tijm overheen en wat druppels honing. Schuif de geitenkaas de oven in voor ongeveer 5-10 min, in ieder geval totdat de geitenkaas licht gesmolten en het stokbrood knapperig is. Haal daarna de geitenkaas uit de oven en laat even afkoelen, zodat de sla niet slap wordt als je ze erop legt.

Was en snijd de tomaten door vieren en de komkommer in halve maantjes. Rooster de pompoenpitten kort in een pan zonder olie, kijk uit ze kunnen gaan “springen” blijf er dus bij staan.

Maak een dressing van 2 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn, 1 tl mosterd en een beetje olijfolie. Wat meer pit voeg wat mosterd toe en houd je van wat zoeter voeg dan wat extra honing toe.

Meng de dressing met de sla, spinazie, tomaten en de komkommer. Verdeel over vier borden en maak af met de pompoenpitten en de geitenkaas. Bon appétit!

Geitenkaas