Voor iedereen is het denk ik heel herkenbaar dat je bepaalde favorieten gerechten hebt, die je eigenlijk zo’n beetje iedere week wel een avond eet. Een van onze favo’s is al jaren de salade met kipschnitzel en dan bij voorkeur een krokante kipschnitzel. Jullie zien deze dan ook massaal voorbijkomen in mijn Instagram stories. Ik heb inmiddels zo vaak de vraag gekregen wat er allemaal in zit, dat ik heb besloten het recept met jullie te delen. Scheelt mij een hele hoop vragen te beantwoorden iedere keer haha. Het was eigenlijk überhaupt raar dat deze nog niet online stond.

Het is heel simpel, maar – let op – erg verslavend. De basis is sla met een (krokante) kipschnitzel en we vullen dit iedere keer aan met wat we in huis hebben. Dit kan een gekookt eitje zijn, Parmezaanse kaas of geroosterde pijnboompitten. Noem maar op, eigenlijk alles wat je lekker vindt.

Het is eigenlijk alleen geen recept dat ik verder voor jullie kan uitwerken, behalve de dressing. Voor de dressing hebben we namelijk 2 optie’s:

Dressing 1
– 2 el olijfolie
– 1 el balsamicoazijn of -stroop
– 1 el mayonaise
– 1/2 el mosterd
– beetje honing of suiker

Dressing 2
– 2 el olijfolie
– 1 el witte wijn azijn
– 1 el mayonaise
– 1/2 el mosterd
– 1 kleine uitgeperste knoflook

De basis van de sla is, zoals gezegd, verder niet meer dan:
– gebakken (krokante) kipschnitzel
– zak sla
– tomaten
– komkommer

Lekkere toevoegingen (hoeft niet allemaal tegelijkertijd):
– Parmezaanse kaas
– gekookt eitje
– uitgebakken spek
– Serrano- of Parmaham even krokant maken op 180 gr in de oven
– geroosterde pijnboompitten
– avocado

Geniet ervan en zoals jullie zien is er genoeg variatie mogelijk!