Op werk ben ik (gelukkig) omringd met mensen die net zoveel van eten houden als ik. Ok, misschien ben ik wel de meest fanatieke, maar ze worden wel blij als ik in de ochtend al begin over de lunch! Tenminste dat hoop ik maar, want nu ik daar thuis niet over mag beginnen moet ik mijn heil ergens anders zoeken. En het team van Studio Freek is hiervan de “dupe” geworden. Vlak voor onze vakantie naar Knokke, maar vooral daarna is het voor mij belangrijk om weer even een beetje op mijn eten te gaan letten. Twee weken lang is het filet americain, garnalenkroketten en al het andere lekkers geweest dat Knokke te bieden had. Nu is het back to reality.

Knokke was overigens heerlijk! Ik kom er al mijn hele leven net zoals mijn moeder en we zaten in hetzelfde huis als waar zij vroeger met de familie sliepen. Ik vind het erg leuk om Max mee naar Knokke te nemen voor een trip down memorylane. IJsjes eten bij La Poste en autootjes huren voor op de boulevard. Binnenkort zal ik met jullie een blog delen met alle (familie)tips voor een trip naar Knokke!

Terug naar sla en het gerecht van vandaag. Een van de favo salades van Studio Freek is die met rivierkreeftjes, lekker pittig met een dressing van wasabi, soja en gember. Op mijn Instatsories en Instagramposts kreeg ik zoveel reacties en vragen om het recept dat ik het wel met jullie MOET delen. Hopelijk genieten jullie er net zoveel van als wij.

Sla met rivierkreeftjes (4 personen)
– grote zak gemengde sla
– halve komkommer
– 200 gr rivierkreeftjes
– 200 gr surimi sticks
– avocado
– 4 eieren
– 250 gr sojabonen
– gember- wasabidressing (ik gebruik de kant-en-klare van Wijndragers, gepimpt met een beetje sojasaus

Kook de eieren halfzacht, bij mij is dat 6 min vanaf het moment dat het water kookt.

Snijd de komkommer en avocado in blokjes. Verdeel de sla, sojabonen, komkommer, surimi sticks (gehalveerd), rivierkreeftjes over de borden. Pel de eieren, snijd ze in vieren en leg ze eveneens op de sla. Druppel als laatste de dressing over de sla en genieten maar.