What’s in a name?

Eerder deelde ik al het recept voor de Seeser Salad met jullie. Dit is de 2.0 versie. De dressing blijft hetzelfde alleen wordt er wat gespeeld met de ingrediënten.

Zoals ik al vertelde is de naam Seeser ontstaan in mijn studententijd. Mijn oude huisgenootjes noemen mij trouwens nog steeds zo haha. En nu deze sla lijkt op de alom bekende Ceasar Salad is het de meest toepasselijke naam die je maar kan bekenden. Een Ceasar Salad met een twist of Seeser.

Seeser Salad 2.0 (4 personen)
– 350 gr kippendijen;
– 50 gr Parmezaanse kaas;
– 100 gr ontbijtspek;
– 1 grote romaine sla;
– stuk (oud) stokbrood o.i.d.;
– 4 eieren;
– 1 knoflookteen;
– 1/2 el worchestersaus;
– 1 el witte wijn azijn;
– 1 el yoghurtmayonaise;
– 1/2 el mosterd;
– snufje suiker of steviapoeder;
– peper & zout; en
– olijfolie.

Snijd de kippendijen in vierkante blokjes. Breng op smaak met peper & zout. Verhit wat olijfolie in een (grill)pan en bak de kippendijen in 10-12 min gaar.

20140717-135458-50098626.jpg

Doe een klein scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak de ontbijtspek uit. Draai na 3 á 4 min de plakjes ontbijtspek wel even om. Als de ontbijtspek lekker knapperig is laat je de ontbijtspek uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi het vet van de ontbijtspek niet weg.

20140717-135459-50099036.jpg

Snijd het (oude) stokbrood in dobbelstenen. Bak de stukjes brood in het pannetje van de ontbijtspek. Als de blokjes knapperig zijn, dan zijn de croutons klaar.

20140717-135458-50098155.jpg

Zet een pan met water op het vuur en kook de eieren – vanaf het moment dat het water kookt – ongeveer 5 min. Ondertussen was je de romaine sla en snijd je de sla in dunne reepjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

Daarna ga je aan de slag met de dressing. Ok, ik moet even eerlijk bekennen mijn dressings zijn nooit, maar dan ook nooit hetzelfde. Ik doe het op gevoel en heb geprobeerd het af te meten voor jullie maar blijf proeven en voeg wat meer toe als je wat mist. Onthoud wel altijd de verhouding 2 el olijfolie op 1 el azijn, voor de rest is het een kwestie van smaak. Maak de knoflook zo klein mogelijk en meng met 2 el olijfolie, witte wijnazijn, worchestersaus, yoghurtmayonaise en mosterd. Proef de dressing en indien deze wat zuur is voeg wat suiker of steviapoeder toe. Breng op smaak met peper & zout.

Inmiddels moeten de kippendijen wel klaar zijn. Doe de romaine sla in een grote bak. Meng de dressing en de Parmezaanse kaas door de sla. Pel en snijd de eieren door vieren. Schep de romaine sla op de borden. Als laatste mogen de kippendijen, spek, eieren en croutons erbij. Enjoy!

20140717-135459-50099371.jpg