Een kipfilet hoeft helemaal niet saai te zijn! Wat dacht je er namelijk van om er een rollade van te maken? Je kan kipfilet werkelijk met van alles vullen. Denk hierbij aan mozzarella, geitenkaas, halloumi of Parmezaanse kaas. Vandaag vul ik de Stuffed Chicken met feta. Wil je de Stuffed Chicken nog lekkerder maken? Rol dan wat pancetta, Parmaham of spek om de Stuffed Chicken heen, voordat je de rollade in de oven stopt.

Ik gebruik weer mijn lievelingsfeta van groenteboer Olgun op de Jan Pieter Heijestraat. Als je er nog niet bent geweest om deze feta te kopen dan mis je echt wat. Anders gebruik je uiteraard gewoon normale feta. Ga wel voor echte feta en laat de “witte kaasblokjes” links liggen.

20140506-115527.jpg

Eet de Stuffed Chicken met een grote sla en gegrilde aubergine. Wist je dat de gegrilde aubergine de dag daarna nog lekkerder is? Heb je meteen een fijne Lazy Leftover.

Het leukste van de Stuffed Chicken is, vind ik, dat het er goed uit ziet en je het recept (bijna) niet kan verpesten. Goed maaltje voor als je mensen te eten krijgt. En nog mega low carb ook!

Stuffed Chicken (4 personen)

– 3 kipfilets (als de kipfilets wat klein zijn dan neem dan 4 stuks);

– 100 gr feta;

– 2 aubergines;

– klein bosje bieslook en peterselie;

– plukje basilicum;

– 150 gr tomaatjes;

– 100 gr sla;

– knoflookteen;

– balsamicoazijn;

– peper & zout; en

– olijfolie.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Was en halveer de aubergines. Snijd 2 grote kruizen in het vruchtvlees van de aubergines en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de aubergines royaal met olijfolie en bestrooi met peper & zout. Rooster de aubergines in 45 min goudbruin in de oven.

20140506-115516.jpg

Ondertussen hak of knip je de bieslook en peterselie zo fijn mogelijk. Pel en pers de knoflookteen uit. Meng 3/4 van de feta met de bieslook, peterselie en de knoflookteen. Breng het fetamengsel op smaak met peper & zout. Snijd de kipfilets zo voorzichtig mogelijk door midden. Bedek de kipfilets met magnetron- of vershoudfolie en sla de kipfilets met de platte kant van een pan of vleeshamer plat. Bestrijk de platgeslagen kipfilet met het fetamengsel. Rol de kipfilets op en zet de onderkant voor de zekerheid met 2 á 3 cocktailprikkers vast. Zo, de Stuffed Chicken is klaar. Leg de Stuffed Chicken in een ovenschaal en besprenkel licht met olijfolie. Zet de Stuffed Chicken de laatste 25 min naast de aubergines in de oven.

20140506-115536.jpg
20140506-115545.jpg
20140506-115554.jpg
20140506-115604.jpg

Snijd ondertussen de tomaatjes in blokjes en snijd de basilicum in reepjes. Meng in een grote bak de sla met een scheut olijfolie en wat baslamicoazijn en hussel de sla goed door elkaar heen.

Als de aubergines klaar zijn haal je ze uit de oven.Verdeel de overgebleven feta, tomaat en basilicum over de aubergines. Je zou de feta, tomaten en basilicum ook nog even de laatste 5 min mee kunnen laten roosteren in de oven. Maak een kleine inkeping in de Stuffed Chicken om te checken of de kipfilet gaar is. Snijd dan de Stuffed Chicken in stukken. Leg op elk bord een aubergine, flinke schep sla en de Stuffed Chicken. Enjoy!

20140506-115623.jpg
20140506-115633.jpg