Afgelopen woensdag was ik door Taste of Amsterdam uitgenodigd voor hun derde en laatste Running Dinner. Samen met een groep (mede)foodies mochten wij de gerechten van enkele toprestaurants voorproeven. Oftewel tijdens het Running Dinner krijg je 8 keer een foodfeestje op een bord voorgeschoteld. Ik kan je één ding verklappen, en dat is dat ik de hele avond met een glimlach van oor tot oor heb gezeten.

We trapten de avond af bij restaurant Daalder. Sinds daar twee nieuwe chefs met hun scepter zwaaien zijn de recensies uitsluitend lovend. We begonnen met een glaasje cava met daarbij (brood)stengels met komijn, humus en een bakje geroosterde amandelen. Snel daarna kwam het eerste gerecht: loempia van gambatartaar en een wortel- kerrie- en kokospuree met oerwortel. Bij het tweede gerecht werd er een glas Riesling ingeschonken en kregen we een cocquille met onder andere pittige zwarte bonen en een koekje van szechuan. Jummie… Ronde 1 begint al zeer goed! Ik ga zeker terug naar Daalder om veel meer van de kaart te proeven.

20140508-184956.jpg
20140508-185033.jpg

Met de Uber taxi reden we door naar locatie nummer 2: Restaurant Merkelbach. Restaurant Merkelbach bevindt zich in Huize Frankendael en grenst aan Park Frankendael in Oost. Het is werkelijk waar een prachtige locatie. Restaurant Merkelbach staat bekend om het feit dat een aantal van haar gerechten in het Slow Food Presidia zijn opgenomen. Restaurant Merkelbach is samen met Bridges op Taste of Amsterdam in het Slow Food Paviljoen te vinden.

Als aperatief kregen we een glas Perry, een perensherry uit Engeland. Een aparte geur, maar verrassend lekker van smaak. Het eerste gerecht bestond uit gerookte harder met gebakken prei, rapenstelen en daslook uit Park Frankendael. Leuk detail is dat Restaurant Merkelbach de harder zelf rookt in de tuin. De tweede gang bij Restaurant Merkelbach bestond uit een vissoep van vis gevangen door de Goede Vissers met brandade van ansjovis. Het glas rosé Cévennes dat wij erbij dronken bracht mij meteen in zomerse sferen. Die ga ik onthouden voor op Taste of Amsterdam. Ik was al groot fan van Restaurant Merkelbach en na vandaag nog meer. Wist je trouwens dat Restaurant Merkelbach een prachtige tuin heeft en een top locatie is voor feesten en private dinings?

20140508-185103.jpg20140508-185141.jpg
20140508-185054.jpg20140508-185008.jpg
20140508-185125.jpg20140508-185133.jpg

En toen door naar restaurant Bridges. Voor mij weer een feest, want vorige week had ik ook al geluncht bij Le Petit Bistro (review lees je hier). Nu mocht ik gewoon weer voorproeven van super chef Joris Bijdendijk. Daar is helemaal niks mis mee! Ook Joris had voor ons 2 gerechten geselecteerd: een pissaladière van tomaten chutney en boeren Goudse oplegkaas en een makreel tartaar met makreel van Goede Vissers, colatura di alici, curry crème en gepofte boekweit. Voor beide gerechten zeg ik: “Petje af!”. 

20140508-185150.jpg
20140508-185219.jpg
20140508-185210.jpg20140508-185201.jpg

De Uber taxi’s stonden inmiddels weer klaar om ons naar de laatste locatie van de avond te brengen, namelijk restaurant Fifteen. Tijdens de Meet and Taste van Jamie Magazine had ik al even kennis gemaakt met de nieuwe chef van Fifteen: John Gebuis. Fifteen laat de Italiaanse keuken achter zich en focust zich tegenwoordig meer op lokale en duurzame producten. Het enerlaatste gerecht was Hollands buikspek met hete bliksem en we sloten de avond af met een trifle van rabarber, vanille custard, gepocheerde aardbeien, aardbeienjam, een crumble en kaneelschuim. Een perfecte afsluiting van een perfecte avond.

20140508-185021.jpg20140508-185705.jpg

Het voorproeven bij enekele toprestaurants van Taste of Amsterdam was echt een feestje. En zeker met zo’n leuke groep foodies bij elkaar. Nog 6 nachtjes slapen en Taste of Amsterdam gaat van start.

Ik sta zondag 18 mei a.s. om 19:00 uur live te koken in het Taste Theater. Leuk om jullie daar allemaal te ontmoeten. Heb je nog geen kaartjes? Ga dan snel naar onderstaande kortingslink, speciaal voor lezers van The Lion Kitchen!

http://webshop.seetickets.nl/ppredirect.aspx?pp=qta51&sh=TASTE&utm_source=lionkitchen&utm_medium=online&utm_content=taste&utm_campaign=goal-getters

Deze actie is online alleen te boeken via de actielink en als uw browser cookies accepteert. Maak gebruik van de prijssoort “Lionkitchen” om de actie te boeken of bestel telefonisch via 0900 1353 (45 cpm) o.v.v. “Lionkitchen” als deze prijssoort niet verschijnt. Wijzigingen voorbehouden.