YES, het is weer tijd voor een The Lion Cheats. Vandaag ruilen we de standaard wrap om met een omelet. Eigenlijk een hele makkelijke vervanger om je maaltijd less carbs te maken.

Neem ook eens wat vaker een omelet mee naar werk voor tijdens de lunch. Zelfs koud vind ik een omelet echt heerlijk.  Kan je de dagelijkse boterhammen een keertje links laten liggen.

Eet de Stuffed Omelette net zoals je een wrap gebruikt. Vullen, oprollen en smikkelen maar! Enjoy your cheat…

Je denkt misschien huh, er wordt geen melk of room gebruikt? Ikzelf eet geen tot zo weinig mogelijk koemelkproducten, maar geloof me het is ook echt niet nodig. Uiteraard kan je het wel altijd toevoegen als je echt niet zonder kan. Maak de Stuffed Omelette nog gezonder door de olijfolie te vervangen met kokosolie.

Stuffed Omelette (4 personen)

– 8 eieren;
– 300 gr biefstuk;
– 2 rode paprika’s;
– 125 gr taugé;
– 100 gr shiitake;
– plukje peterselie;
– peper & zout;
– 1 á 2 el zoetzure saus;
– olijfolie.

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Was de paprika en verwijder de binnenkant en de zaadjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet. Boen de shiitake voorzichtig schoon met een champignonborsteltje of een stuk keukenpapier. Gebruik nooit water bij het schoonmaken van champignons, ze nemen het water helemaal op en dat verpest de smaak! Snijd de shiitake in dunne plakjes.

20140615-094936-35376812.jpg

Kluts de eieren in een bakje en breng op smaak met peper & zout. Ik gebruik zelf altijd een klein scheutje Maggi om de omelet extra op smaak te brengen. Mocht je dit toevallig ook in huis hebben.

Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit in een koekenpan (niet te groot) wat olijfolie en bak in 4 keer de omeletten. Giet daarvoor wat van het eiermengsel in de pan en zorg dat het ei goed is verspreid over de hele bodem. Met een pollepel maak je een paar inkepingen in het ei zodat al het ei goed kan worden meegebakken. Draai het vuur laag. Na een kleine 2 min moet je de omelet kunnen bewegen in de pan. Flip dan de omelet (tip: leg een bord op de omelet, draai de koekenpan om en glijd de omelet weer in de pan). Nog even half minuutje de andere kant dichtschroeien en de omelet is klaar. Op naar de overige 3. Houd de overige omeletten ondertussen warm in de oven.

20140615-094836-35316315.jpg

Dep daarna de biefstukken droog met een vel keukenpapier. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bestrooi met peper & zout.

20140615-094936-35376389.jpg

In een wok of grote koekenpan verhit je wederom wat olijfolie. Als de wok of koekenpan gloeiend heet is bak je hierin de biefstukken. Na een minuut kunnen de paprika’s en de shiitake erbij. Goed blijven roeren en draai dan het vuur laag. Voeg naar smaak ongeveer 1 á 2 eetlepels zoetzure, maar wel pittige, saus toe. Voeg dan de taugé toe. Een laatste goede hussel en de roergebakken biefstukreepjes zijn klaar. Leg een omelet op elk bord en daarop een flinke schep van de biefstuk met groenten. Knip wat peterselie eroverheen en smullen maar! Enjoy your cheat…

20140615-094836-35316827.jpg20140615-094450-35090368.jpg