Tijdens Taste of Amsterdam werd ik benaderd door de boys van Koken Met Aanbiedingen. Of ik het leuk zou vinden om samen met hen wekelijks recepten te bedenken. De jongens hebben namelijk een app (Apple & Android) ontwikkeld waarop dagelijks nieuwe recepten te vinden zijn op basis van actuele supermarktaanbiedingen. Nu mijd ikzelf zoveel mogelijk de supermarkt, maar toch leek het mij een leuke uitdaging. Niet iedereen heeft namelijk de luxe omringd te zijn met biologische winkels, buurtmarkten en ambachtelijke bedrijven of heeft er simpelweg de financiële middelen niet voor. Ook hen wil ik laten meegenieten van mijn recepten. Mijn doel blijft immers om iedereen te laten zien dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Elke maandag schrijf ik voor Koken Met Aanbiedingen een vegetarisch gerecht speciaal voor de Meatless Monday. Koken Met Aanbiedingen probeert ervoor te zorgen dat iedereen betaalbaar en lekker kan eten.

Ben erg benieuwd wat jullie van deze samenwerking vinden…

Zomerstamppot met zoete aardappel, bloemkool & andijvie (4 personen)

– bloemkool;
– krop andijvie;
– snufje nootmuskaat;
– rode ui;
– 600 gr zoete aardappelen;
– 25 gr boter;
– groentebouillonblokje; en
– 40 gr Parmezaanse kaas;
– peper & zout.

1. Schil de zoete aardappel en kook deze in 20 minuten beetgaar.

2. Snipper ondertussen de ui en was de andijvie. Snijd de andijvie in reepjes en de bloemkool in roosjes.

3. Doe de bloemkoolroosjes in een pan met een laagje water. Zorg dat de bloemkool net niet onder water staat. Brokkel hier het bouillonblokje overheen en kook de bloemkool in 6 minuten beetgaar.

4. Pureer de bloemkool en de zoete aardappelen in een grote pan. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en voeg een klontje boter toe. Meng, zodra de mix de gewenste dikte heeft bereikt, de andijvie en de ui erdoor.

5. Verdeel de stamppot over 4 borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

KMA nr 1