Het is weer tijd voor een vegetarisch recept speciaal ontwikkeld voor Koken met Aanbiedingen. Hebben jullie de app al gedownload? Op deze app vind je dagelijks nieuwe recepten gebaseerd op supermarktaanbiedingen. Niet iedereen heeft namelijk de luxe omringd te zijn met biologische winkels, buurtmarkten en ambachtelijke bedrijven of heeft er simpelweg de financiële middelen niet voor. Ook hen wil ik laten meegenieten van mijn recepten. Mijn doel blijft immers om iedereen te laten zien dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Ik ben echt dol op courgette en de combinatie met olijven en feta brengt je zo in Griekse sferen. Een gezonde sla met een lekkere frisse dressing. Ook lekker met gegrilde kipfilet of als bijgerecht bij de bbq.

Sla met gegrilde courgette, olijven & feta (4 personen)

– courgette;
– krop romaine sla;
– 200 gr feta;
– 200 gr Kalamata olijven;
– halve citroen;
– knoflookteen;
– peper & zout; en
– olijfolie.

Schil van de courgette, in de lengte, lange repen met een kaasschaaf en halveer de olijven.

Gril de courgetterepen met wat peper en zout in een grillpan, op hoog vuur, aan beide kanten (1 min.) bruin. Grillen van de courgette kan ook in de oven. Verwarm dan de oven voor op 185 graden. Leg de repen vervolgens in een grote ovenschaal en bak in 5-10 lichtbruin.

Was en snijd de romaine sla in reepjes.

Maak een dressing van geperste knoflook, sap van een halve citroen, geraspte schil van een halve citroen en een beetje olijfolie, peper en zout.

Verdeel de sla over vier borden en meng de dressing erdoor. Leg op ieder bord wat courgetterepen, verbrokkel de feta eroverheen en strooi als laatste de gehalveerde Kalamata olijven over de sla.

KMA - courgette