Vorige week had ik een leuke afspraak met fotografe Elisabeth Lanz. Elisabeth fotografeert al lange tijd op feesten en partijen, maar door haar voorzitterschap bij de Youth Food Movement is er een nieuwe passie ontstaan: foodfotography. Het leek ons erg leuk om onze krachten te bundelen. Zo krijg ik prachtige foto’s en kan Elisabeth uitgebreid oefenen om nog beter worden. En uiteraard het eten testen. Het resultaat is super geworden vinden jullie ook niet?

Voor The Lion Cheats van vandaag maakte ik sushi. Deze keer alleen niet met rijst, maar met quinoa. Door quinoa te gebruiken krijg je nog gezondere sushi. En niet te vergeten mega lekker! Stiekem vind ik sushi met quinoa eigenlijk lekkerder dan de normale versie. Anyway, enjoy your cheat!

Quinoa Sushi (4 personen)

– 150 gr quinoa;

– 4 norivellen;

– 150 gr surimisticks;

– 100 gr zalm;

– avocado;

– halve komkommer;

– 3 el rijstazijn;

– Japanse mayonaise of yoghurtmayonaise;

– sojasaus;

– wasabi;

– ingelegde gember; en

– sushi rolmatje.

DSC_5149 copyDSC_5155 copyDSC_5170 copy

Kook de quinoa in een flinke laag water in 12 min gaar. Giet daarna de quinoa af, spoel even om met koud water en laat de quinoa afkoelen. Meng de rijstazijn door de quinoa.

Schil en halveer de komkommer. Verwijder met een lepeltje de binnenkant van de komkommer. Snijd de komkommer in dunne slierten. Snijd de zalm in dunne reepjes. Halveer de avocado en snijd de avocado in dunne schijfjes.

Als de quinoa afgekoeld is kan je aan de slag gaan met het rollen. De quinoa moet koud of lauw zijn, maar nooit warm dan krimpt namelijk het norivel. Leg een norivel, met de ruwe kant naar boven, op een sushi rolmatje. Verdeel de quinoa over het norivel, maar zorg ervoor dat je 1 cm aan de boven- en onderkant vrij houdt in verband met het oprollen. Leg de surimi, komkommer en avocado aan de onderkant van het norivel op de quinoa (zie foto). Verdeel wat van de Japanse mayonaise over de surimi.

DSC_5175 copyDSC_5188 copy

Nu kan het rollen beginnen! Til de onderkant van het matje op en rol de sushi door het matje steeds iets verder over het norivel te bewegen. Het matje even goed aandrukken en haal de rol sushi eruit. Bestrijk het laatste stukje van het norivel met een beetje water en plak de rol sushi dicht. Leg de sushi met de vouw naar beneden op een bord. Herhaal deze stappen voor een tweede rol met surimi. De laatste twee rollen sushi gaan op dezelfde manier, maar dan met zalm in plaats van surimi.

Snijd de rollen sushi met een vlijmscherp mes in ongeveer 8 gelijke delen en serveer met de sojasaus, ingelegde gember en de wasabi. Enjoy your cheat!

DSC_5199
DSC_5220