Taleggio is een lekkere vervanger voor bijvoorbeeld mozzarella. Hetzelfde geldt voor focaccia in plaats van stokbrood of iets dergelijks. Zo krijgt de tosti zoals we die allemaal kennen een leuke twist. Ideaal voor bij de lunch, maar ook prima als avondeten met een grote sla. Ik heb moeten vechten met de jongens van Koken Met Aanbiedingen voor het laatste stukje!

Op de app van Koken met Aanbiedingen vind je dagelijks nieuwe recepten gebaseerd op supermarktaanbiedingen. Niet iedereen heeft namelijk de luxe omringd te zijn met biologische winkels, buurtmarkten en ambachtelijke bedrijven of heeft er simpelweg de financiële middelen niet voor. Ook hen wil ik laten meegenieten van mijn recepten. Mijn doel blijft immers om iedereen te laten zien dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Gegrilde focaccia met Taleggio & spinazie (4 personen)

– 2 focaccia’s;
– 200 gr Taleggio;
– plukje basilicum;
– 250 gr champignons;
– 300 gr spinazie;
– rode ui;
– peper & zout; en
– olijfolie.

Let op: tosti-ijzer, contactgrill of grill/oven nodig.

1. Zet de contactgrill of het tosti-ijzer aan. Of verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de champignons in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de Taleggio in plakjes.

3. Verhit een koekenpan met wat olie en bak eerst in 3 min de champignons lichtbruin.

4. Voeg vervolgens, hand voor hand, de verse spinazie toe. Laat de spinazie slinken, voordat de volgende hand erbij gaat. Breng op smaak met peper & zout.

5. Snijd de focaccia’s open en schep de champignons en de spinazie op de 2 focaccia’s. Leg er vervolgens wat uienringen en basilicumblaadjes op. En verdeel als laatste de Taleggio over de focaccia’s.

6. Grill de focaccia’s totdat de buitenkant knapperig en de Taleggio gesmolten is. Snijd de focaccia’s eerst doormidden en vervolgens in acht schuine stukken.

Foodshoot aanbiedingen 7-1947