Owh wat ben ik blij dat het zonnetje weer schijnt, ondanks het noodweer van vannacht! Al las ik dat het na het weekend weer gaat regenen. Mmm, die gedachten stop ik maar even weg. Weermannen zitten er naar mijn mening vaker naast dan dat ze het weer goed kunnen voorspellen. Daar houd ik mij dan nog maar even aan vast. Nu mijn vakantie in Bali erop zit spendeer ik de rest van de zomer in Amsterdam. Je hoort mij niet klagen hoor, bij mooi weer (dat dan weer wel) vermaak ik mij uitstekend. Blote benen, varen, fietsen door de stad of gewoon lekker plat op het dakterras. Heerlijk!! Dus bij deze een vraag aan de weergoden of zij de komende twee maanden nog even goed gezind kunnen blijven.

Vroeger dronk ik ijsthee alleen in combinatie met Bacardi Lemon en noemden we het een Apparaat. Owh, die goede oude tijd in de Fandango! Daarna is er een soort afkeer tegen ijsthee ontstaan, ongetwijfeld na één van de zoveelste katers. Maar goed, 11 jaar later durfde ik het weer aan alleen besloot ik deze keer mijn ijsthee zelf te maken. Een oude of nieuwe verslaving (het is maar hoe je het bekijkt) is ontstaan. Deze keer zonder Bacardi Lemon en veel, veel gezonder!

Hoe langer je de ijsthee laat trekken, hoe lekkerder ik de ijsthee vind worden. Ik drink de ijsthee ongezoet, maar mocht je het zoetje missen druppel er dan wat honing of agavesiroop in.

IJsthee (2 liter)

– 4 zakjes groene thee;

– sinaasappel;

– limoen;

– bosje munt;

Kook een liter water. Doe het kokende water in een grote kan en hang er voor 15 min de zakjes groene thee in. Haal na 15 min de zakjes eruit en giet er een liter koud water bij. Was en snijd de sinaasappel en de limoen in 4 delen. Knip het onderste van de bos munt eraf. Hang de sinaasappel, limoen en munt in de thee. Laat de thee afkoelen en zet daarna weg in de ijskast om echt lekker koud te worden. En voila, je hebt ijsthee. Ik drink de ijsthee graag met een ijsblokje erin en nog een extra schijfje sinaasappel voor de smaak.

20140710-120548-43548265.jpg