Ik had deze The Lion Cheats eigenlijk willen gebruiken als laatste WK-snack, maar helaas zijn we afgelopen woensdag uitgeschakeld. Neemt niet weg dat ook zonder finale deze Skinny Pizza’s the bomb zijn. In een mum van tijd staan de Skinny Pizza’s op tafel en je kan er zo ongeveer elke leftover voor gebruiken die je maar kan bedenken.

De basis is de bodem. Ik vond bij de Turkse supermarkt Genco op de Van Woustraat deze platte broden. Ik weet helaas niet hoe ze heten (help), maar het zijn platte broden iets groter dan een pitabroodje. In ieder geval erg lekker. Je zou ook Libanese platbrood, pitabroodjes of wraps kunnen gebruiken.

De tweede laag bestaat uit verse tomaatjes die je naar smaak kan pimpen met een rood uitje of bijvoorbeeld een Spaans pepertje. Dan komen de toppings. Ook hier zijn de variaties eindeloos, van gegrilde groenten tot spinazie tot Parmaham of salami.

Op naar de laatste laag: de kaas. Denk aan geraspte belegen kaas, cheddar, Parmezaanse kaas, Taleggio, haloumi, geitenkaas, feta of mozzarella. Kortom, bijna elke kaas die je maar kan bedenken die lekker smelt kan je gebruiken. Ik bedenk me ineens een lekkere combinatie met blauwe kaas. Mmm! Maar goed, vandaag 3 verschillende bereidingen: de caprese, met spinazie en met Seranoham. Enjoy your cheat!

Skinny Pizza’s (4 personen)

– 4 plate broden zonder naam van Genco;

– 2 bollen buffelmozzarella;

– 50 gr baby spinazie;

– 50 gr Seranoham;

– 250 gr kleine trostomaatjes;

– peper & zout; en

– olijfolie extra vierge.

Zet de oven aan op 200 gr. Was en snijd de trostomaatjes zo klein mogelijk. Leg de platte broden op een, met bakpapier bekleed, ovenrooster. Verdeel de trostomaatjes over de platte broden. Giet de bollen buffelmozzarella af en dep droog met een vel keukenpapier. Snijd of scheur de buffelmozzarella in stukjes. Verdeel de buffelmozzarella over de 4 platte broden. Bestrooi met peper & zout. Daarna verdeel je de baby spinazie over 2 van de platte broden.

20140710-153831-56311966.jpg

Plaats de platte broden voor ongeveer 10 min in de oven. Het gaat erom dat de bodem een beetje knapperig wordt en de buffelmozzarella smelt. Haal daarna de Skinny Pizza’s uit de oven en bedruppel licht met olijfolie extra vierge. Verdeel de Seranoham over één platbrood met spinazie en één plat brood caprese (buffelmozzarella & tomaat). De laatste Skinny Pizza houd je puur en simpel. Leg de Skinny Pizza’s op een grote houten plank en snijd in stukken. Enjoy your cheat!

20140710-153832-56312323.jpg