Ik bedacht me dat ik eigenlijk bijna nooit met (gedroogd) fruit kook. Waarom weet ik eigenlijk niet. Nu zijn er bepaalde dingen die ik liever warm vermijd, zoals bijvoorbeeld rozijnen, maar voor de rest van de fruitsoorten heb ik zo 1, 2, 3 geen reden. Toen ik uit de aanbiedingen van deze week moest kiezen wat ik voor Koken met Aanbiedingen ging koken was de keuze eigenlijk best snel gemaakt. Het werd een Oosterse couscous met druiven, amandelen en munt. Was het lekker? Ja, behoorlijk zelfs. Vanaf nu af aan dan toch maar vaker fruit gaan proberen te verwerken in mijn gerechten.

Op de app van Koken met Aanbiedingen vind je dagelijks nieuwe recepten gebaseerd op supermarktaanbiedingen. Niet iedereen heeft namelijk de luxe omringd te zijn met biologische winkels, buurtmarkten en ambachtelijke bedrijven of heeft er simpelweg de financiële middelen niet voor. Ook hen wil ik laten meegenieten van mijn recepten. Mijn doel blijft immers om iedereen te laten zien dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Couscous met druiven, amandelen & munt (4 personen)

– 250 gr couscous;
– 500 gr pitloze witte druiven;
– 100 gr geroosterde amandelen;
– plukje munt;
– 150 gr feta;
– 1 el (pikant paprikapoeder)
– 1 el Ras el Hanout;
– ui;
– knoflookteen;
– groentebouillonblokje;
– peper & zout; en
– olijfolie.

1. Breng een liter water aan de kook. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflookteen uit.

2. Verhit een pan (waar een deksel op kan) met wat olijfolie en fruit de knoflook en de ui. Voeg de paprikapoeder en Ras el Hanout toe, en brokkel het bouillonblokje eroverheen.

3. Voeg de couscous toe aan de pan en roer het geheel goed door. Draai het vuur uit.

4. Voeg kokend water toe aan de pan, zorg dat de couscous net onder water komt te staan. Doe de deksel op de pan en laat de couscous 10 minuten garen.

5. Was en halveer de druiven, hak de amandelen fijn en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.

6. Breng, zodra deze klaar is, de couscous op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer de couscous los met een vork.

7. Meng de amandelen, druiven en munt door de couscous. Verdeel de couscous over vier diepe borden en bestrooi met de feta.

KMA