De laatste tijd vind ik het erg leuk om oude recepten in een nieuw jasje te steken. En dan vooral de gerechten die het erg goed doen. Jullie schijnen iets met bladerdeeg te hebben. Alle happen die ik hiermee heb gemaakt gaan als een trein. Ik besloot daarom voor Koken met Aanbiedingen de Kip in Bladerdeeg opnieuw te maken. Deze keer met Manchego, mini grillpaprika’s en artisjokharten. En ja hoor, het was wederom een gevecht om het laatste hapje. Ben erg benieuwd of jullie ook zo fan zijn van deze variant.

Je kan in plaats van kleine grillpaprika’s eventueel ook een groene paprika of groene zoete paprika (lijkt op de puntpaprika maar dan in het groen) gebruiken.

Mini-quiches met Manchego, artisjok & grillpaprika’s (4 personen)

– 4 vellen bladerdeeg;
– 4 eieren;
– 150 gr groene grillpaprika’s;
– 100 gr Manchego;
– 80 gr artisjokharten;
– 125 crème fraîche;
– 1 tl pikante paprikapoeder;
– peper & zout;
– olijfolie; en
– 4 muffinvormpjes.

1. Verwarm de oven voor op 225 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg.

2. Snijd driekwart van de grillpaprika’s en alle artisjokharten in kleine stukjes. Rasp of snijd de Manchego zo fijn mogelijk.

3. Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper & zout en pikante paprikapoeder.

4. Voeg de Manchego, artisjok en grillpaprika aan het eiermengsel toe en roer het geheel goed door.

5. Vet de muffinvormpjes in met een beetje olijfolie. Vouw in elk muffinvormpje een vel bladerdeeg en verdeel het eiermengsel over de vier vormpjes. Vul de vormpjes driekwart vol.

6. Bak de mini-quiches in 15 minuten, in het midden van de oven, bruin en gaar.

7. Grill de overgebleven grillpaprika’s in een grillpan of contactgrill in 5 minuten rondom bruin. Breng ze op smaak met zout en serveer samen met de mini-quiches. Lekker met een grote sla erbij!

Koken met Aanbiedingen 2-111