De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Er staat een nieuw toetje op The Lion Kitchen. Zoals ik jullie al eerder vertelde ben ik niet opgegroeid met toetjes of zoetigheid na het eten. Eerlijk gezegd geef ik er dan ook echt niks om. Je maakt mij veel meer blij met een goede kaasplank met een glaasje port. Daarnaast ben ik veel meer een koker dan een bakker, maar de trifle die ik voor Koken met Aanbiedingen vorige week bedacht was een succes.

Je kan met dit toetje eindeloos variëren. Kijk wat er in huis ligt aan fruit of neem een andere smaak kwark. Één ding kan er echter niet ontbreken en dat zijn de walnoten met honing. Pas op dat je niet alle walnoten al opgepeuzeld hebt voordat je aan het toetje begint!

Trifle met ananas, kwark & walnoten (4 personen)

– 500 gr ananas;
– 500 gr kwark;
– 100 gr walnoten; en
– 2 a 3 el honing.

1. Verwarm de oven voor om 180 graden.

2. Snijd de ananas in kleine stukjes.

3. Leg de walnoten op een bakplaat met bakpapier. Giet de honing over de walnoten. Zorg ervoor dat de honing gelijkmatig verdeeld is. Zet vervolgens 5 minuten in de oven en laat, zodra de honing gekarameliseerd is, de walnoten weer afkoelen.

4. Neem vier grote glazen en vul die met om en om laagjes ananas en kwark. Sluit af met een laagje kwark en een laag walnoten.

Koken met Aanbiedingen 2-172