De kerstgekte is officieel toegeslagen. Zat iedereen nog met gespannen billen te wachten tot Sinterklaas terug naar Spanje ging, laat iedereen nu de remmen los. Ik houd er wel van! De social media wordt overspoeld met de meest heerlijke kerstrecepten. Van hele kalkoenen, grote hompen rosbief tot aan kleine kwarteltjes, je ziet van alles voorbijkomen. Ik doe mijn best jullie op alle fronten te pleasen. Volgende week krijgen jullie van mij kant-en-klare menuutjes met al het lekkers dat op The Lion Kitchen te vinden is. Voor nu ben ik druk bezig mijn toetjesrepertoire uit te breiden.

Ook bij Koken met Aanbiedingen galmt Mariah Carey uit de spiekers. En aangezien er schijnbaar een overvloed aan peren te vinden is in Nederland krijgen jullie wederom een toetje met peren. Gijs heeft het hele bordje opgegeten, hetgeen wel moet betekenen dat het verrukkelijk is.

Je zou trouwens de peer ook kunnen vervangen door een appel! Het gerecht is ook heerlijk als broodje bij de lunch of als voorgerecht.

Notenbrood met gepocheerde peer & Franse kaas (4 personen)
– notenbrood (of stol)
– 4 peren
– 75 gr walnoten
– 150 gr Franse (stink) kaas zoals bijv. Camembert
– 100 gr suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng 200 ml water met 100 gr suiker aan de kook. Schil ondertussen de peren, verwijder het klokkenhuis en snijd in partjes. Als het water kookt, draai je het vuur laag en pocheer je de peren in ongeveer 7 min. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.

Snijd de notenstol in plakken van ongeveer een 1 cm dik. Bak in een droge pan de walnoten en de plakken notenstol mooi goudbruin.

Snijd de Franse kaas in plakken. Leg de gepocheerde peer op de notenstol en daarop een stuk Franse kaas. Schuif de broodjes de oven in, totdat de Franse kaas is gesmolten.

Hak de walnoten fijn en strooi over de plakken notenstol met peer en kaas.IMG_8223.JPG