You either love them or you hate them. Dan heb ik het natuurlijk over spruitjes. Zelf ben ik er echt dol op. Even kort koken en dan wat nootmuskaat en gehakte walnoten eroverheen. Yum! Bij de Cranberry-Chili-Chicken maakte ik de spruitjes op een andere wijze. Deze keer roosterde ik de spruitjes samen met pastinaakfrietjes in de oven. Een erg lekkere creatie. En je kan extra cheaten door er lekker veel Parmezaanse kaas overheen te strooien. Enjoy your cheat!

unnamed (7)

Geroosterde spruitjes & pastinaakfrietjes (4 personen)
– 400 gr spruitjes
– 2 pastinaken
– handje walnoten
– 75 gr Parmezaanse kaas
– plukje tijm
– olijfolie
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 gr. Schil de pastinaken en snijd in langwerpige frietjes. Hak de walnoten fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Meng de pastinaak met de spruitjes, blaadjes tijm en de walnoten in een ovenschaal. Meng een scheutje olijfolie door de groenten en breng op smaak met peper & zout. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en schuif de spruitjes en pastinaakfrietjes in de oven. Rooster de groenten ongeveer 8 min en hussel alles af en toe even goed door elkaar.
unnamed (6)