In een ver, ver verleden heb ik een bootje gehad. Deze wens ontstond na een zeilkamp met mijn buurjongen en beste vriend Maarten. Maarten en zijn familie zijn welbekend met het zeilen, in tegenstelling tot ik. Een waterrat ben ik wel, maar dan heb ik het meer over zwemmen in de zee of het zwembad. Maar goed, terug naar het zeilen. Het zeilkamp was (de eerste keer) fantastisch, de tweede keer belde ik huilend naar huis om opgehaald te worden. Echter voordat die tweede keer had plaatsgevonden had ik mijn ouders weten overtuigen dat ik perse een optimist moest hebben. Dit werd mijn nieuwe sport en vanaf die dag beloofde ik elke week te gaan zeilen. Ik neem aan dat jullie wel kunnen raden waar dit verhaalde eindigde. Welgeteld één keer durfde ik De Kaag op (uiteraard met toeziend oog van Maarten) en daarna werd de optimist verkocht.

Nu de prangende vraag: “Hoe kom ik op dit verhaal?” Terwijl ik aan het typen zijn stormt en regent het rondom het schip waar ik me nu op bevind. En helaas geen zon, zee & strand in het vooruitzicht. Deze week slaap ik namelijk voor een catering op een schip op de Sumatrakade in Amsterdam. Ik sta schommelend in de kombuis voor iedereen happen klaar te maken. Het enige waar ik deze keer bang voor was, was of ik zeeziek zou worden. Ik blijk echter over een stel prachtige zeebenen te beschikken. Misschien moet ik dan toch maar schipper worden in een volgend leven?!?

IMG_8031.JPGIMG_8040.JPG

Zoals jullie weten blog ik nu al geregelde tijd voor Jamie Magazine. In samenwerking met Bosch mag ik daarnaast de Maxximum keukenmachine testen op de recepten uit het december en januari nummer van Jamie Magazine. Dat is natuurlijk absoluut geen straf! Mijn nieuwe, tijdelijke beauty werd geleverd in een enorme doos. Ik moest er even goed voor gaan zitten om uit te vogelen hoe alles werkte. Heb je dat eenmaal onder de knie dan zijn jij en je Maxximum onafscheidelijk.

IMG_8003.JPG

Voor het eerste recept met de MaxxiMum koos ik een feestelijke gerecht uit de kersteditie. Ik gebruikte hiervoor als opzetstuk de blender om de cranberysaus te pureren. Dit gerecht is trouwens perfect tijdens de feestdagen als je niet echt een keukenprinses bent. Het ziet er feestelijk uit met de cranberry’s en met kippendijen kan er weinig mis gaan. Lekker met pastinaakfrieten en geroosterde spruitjes, deze recepten komen uiteraard ook nog op The Lion Kitchen.

IMG_8042.JPG

Cranberry-Chili-Chicken (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #28

– 1 grote rode ui, in dunne ringen
– 4 tenen knoflook
– 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd (hoeft niet), in plakjes
– Olijfolie
– 200 gr verse cranberry’s
– 4 el honing
– 4 tl rodewijnazijn
– 8 kippendijen (met of zonder vel), maar zonder bot

Verwarm de oven voor op 200 gr. Bak de ui, knoflook en chilipepers in wat olie tot ze zachtjes gaan karameliseren. Verhit de cranberry’s met de honing, azijn en een scheut water tot ze na 10-15 min zacht zijn. Mix alles glad in een blender, breng op smaak met peper & zout en een scheut olijfolie om het mengsel wat smeuïger te maken.

IMG_8041.JPG

Leg de kippendijen op een bakplaat of ovenschaal en bestrijk ze met de cranberrymarinade. Leg er aluminiumfolie over en bak ze in ongeveer 25 min gaar.

Neem de folie eraf, bestrijk de kippendijen af en toe met extra marinade om een kleverig laagje op te bouwen. Bestrooi de kippendijen met wat zout en serveer.

IMG_8013.JPG