De jongens geloofden hun oren niet toen ik ze vertelde dat ik weer iets zoetigs ging maken. In een mum van tijd rook het hele kantoor van Koken met Aanbiedingen naar wentelteefjes. Nou ja zijn het echt wentelteefjes? Het zou ook een appeltosti kunnen zijn of toch maar dubbele wentelteefjes?!? Hoe je ze ook noemt, ik moet eerlijk bekennen dat zelfs ik ze echt heel lekker vond. Ik ben namelijk van nature niet echt een zoetekauw. Ik kan me ook niet herinneren dat wij vroeger echt veel zoetigheid op ons brood aten. Of misschien miste ik gewoon wentelteefjes heel mijn leven. Het zou zo maar kunnen toch?

Deze wentelteefjes zijn dan ook wel iets luxer dan een (simpele) boterham met appelstroop. Ze smaken een beetje naar kleine, warme appeltaartjes. Dat klinkt behoorlijk lekker toch? Eet de wentelteefjes voor de lunch of als toetjes. Het kan allemaal!

(Dubbele) Wentelteefjes (4 personen)
– 8 sneetjes spelt- of desembrood
– 2 appels
– 1/2 citroen
– 2 eieren
– 50 ml melk
– 2 tl kaneel
– 1 tl suiker
– roomboter / olijfolie / kokosolie

Je kan de boter vervangen door een beetje olijfolie of kokosolie. Er staat daarnaast ook wat suiker in het recept dit is in principe niet echt nodig als je al een zoete appel hebt. Zo maak je het wentelteefje nog gezonder.

Snijd de korstjes van de boterhammen. Snijd de appel door vieren, verwijder het klokhuis en snijd daarna in dunne plakjes.

Leg de stukjes appel op een bord en besprenkel met het sap van de citroen, kaneel en suiker. Hussel alles goed door elkaar. Verdeel de stukjes appel over de 4 boterhammen en leg de tweede boterham erop.

Kluts de eieren met de melk op een bord. Haal de boterhammen aan beide kanten, voorzichtig, om en om door het eimengsel. Let daarbij op dat de stukjes appel er niet tussenuit vallen.

Verhit wat roomboter of olijfolie in een koekenpan en bak de wentelteefjes in 3 minuten per kant knapperig en bruin.

Tip: lekker met poedersuiker!

KMA 001