Brrr, ik heb het echt ijskoud en ben jij ook zo snotterig? Het lijkt wel of half Nederland ziek, zwak en misselijk is. De noedelsoep van vandaag past perfect bij dit weer en de verminderde weerstand van de mens. Het warmt je lekker op en de pittigheid opent meteen je luchtwegen!

De noedelsoep van The Lion Kitchen heeft de boys van Koken met Aanbiedingen gisteren erg goed gedaan. Die konden na de noedelsoep de regen weer aan.

Je kan de noedelsoep pimpen met wat kip of garnalen. En ben je niet echt een glasnoedeltype neem dan gewone noedels. Enjoy!

Noedelsoep met Chinese kool & shiitake (4 personen)

– Chinese kool;
– 100 gr taugé;
– 100 gr shiitake;
– 100 gr glasnoedels;
– ½ rode peper;
– stuk gember ter grootte van je duim;
– 2 groentebouillonblokjes;
– knoflookteen;
– rode ui;
– stengel citroengras;
– peper & zout; en
– olijfolie.

1. Schil en snijd de gember zo klein mogelijk. Pel en pers de knoflookteen. Snijd de rode peper, met of zonder zaadjes afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt, in dunne ringetjes. Pel de ui, halveer de ui en snijd ook in dunne ringetjes. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, snijd door drieën en plet het citroengras een beetje met de platte kant van een mes.

2. Was de Chinese kool en snijd in ringen. Verwijder de steeltjes van de shiitake en snijd in schijfjes. Breng ongeveer 2 liter water aan de kook.

3. Schenk in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin voor 5 minuten de rode ui, rode peper, knoflook, gember en citroengras. Voeg daarna het harde gedeelte van de Chinese kool en de shiitake toe en bak het geheel voor 5 min.

4. Vis de stengels citroengras uit de soep. Verkruimel de groentebouillonblokjes over de groenten en voeg de rest van de Chinese kool toe. Roer het geheel even goed door en schenk daarna het kokende water erbij. Draai het vuur halfhoog en laat de soep even borrelen.

5. Breek de glasnoedels door vieren. Kook de glasnoedels volgens de verpakking.

6. Na 10 min is de soep klaar. Verdeel de glasnoedels over 4 soepkommen. Schenk de soep eroverheen en leg als laatste een handje taugé op de noedelsoep.

Foodshoot aanbiedingen 9-2376