De likes bleven maar komen naar aanleiding van mijn vraag op Facebook of jullie mijn tips over Gent graag zouden willen hebben. Wat ontzettend leuk dat jullie hier zo enthousiast op reageerden. Ik ga dit zeker voor de toekomst onthouden en voortaan mijn tripjes naar het buitenland of andere steden met jullie delen.

Helaas was ik voor zeer korte duur in Gent, maar dat mocht de pret niet drukken. Char en ik waren allebei nog nooit in Gent geweest. Toen we de binnenstad van Gent binnenreden waren we op slag verliefd. Het doet je denken aan het beste van Antwerpen en Brussel bij elkaar. Ook al was het bijna donker, ik was fan.

IMG_7080

We hadden het geluk dat er die avond een nasleep was van de Gentse Feesten die elk jaar eind juli plaatsvinden. De Patersholfeesten, zoals ze het in Gent noemen, veranderen de straten van Gent in één groot feest. Overal werd er muziek gedraaid en alle kroegen hadden een buitenbar met cocktails. Lucky us dat wij die nog mooi even konden meepakken. Het nadeel was wel dat er de dag daarna een nationale feestdag was waardoor alle winkels in Gent gesloten waren haha. Voortaan bij het boeken van dit soort dingen eerst maar even uitzoeken. Het is aan de andere kant wel een des te grotere reden om zo snel mogelijk met gierende banden weer naar Gent af te reizen.

Ontbijt/lunch

De Superette – oh my wat hebben wij hier heerlijk en uitgebreid ontbeten

IMG_7141IMG_7511

Simon Says 

Wasbar

Avondeten

Pakhuis – garnalenkroketjes, mosselen & steak tartaar;

IMG_7510IMG_7507

Vitrine

JEF

Cocktails

Jigger’s – The Noble Drugstore  – heerlijke en aparte cocktails

IMG_7508
IMG_7101