Gaat de zon nou wel of niet schijnen vandaag? Ik hoop echt dat het zonnetje nog even doorbreekt volgende week. Een beetje nazomer kunnen we na de saaie maand augustus wel gebruiken.

Mosselen doen mij denken aan mijn jeugd. We gingen vroeger vaak in de zomervakantie naar Zeeland en sloten standaard de vakantie af met de eerste mosselen van het seizoen. Moest je vroeger nog wachten tot de ‘r’ in de maand zat, is dat tegenwoordig niet meer zo. Mosselen zijn in Nederland weer volop verkrijgbaar.

Je kan met mosselen eindeloos variëren. Van klassieke mosselen tot mosselen met bier of zoals vandaag Thaise mosselen. Lekker pittig door rode peper en gember en met een frisse kokossmaak. Rooster wat naan erbij in de oven en het feest kan beginnen. Enjoy your cheat!

Mosselen (4 personen)

– 3 á 4 kg mosselen;

– prei;

– witte kool;

– rode ui;

– rode peper;

– stuk gember ter grootte van je duim;

– stengel citroengras;

– 2 teentjes knoflook; en

– 400 ml kokosmelk.

Spoel de mosselen schoon onder koud water. Gooi de kapotte mosselen en de mosselen die blijven drijven weg. Verwijder eventueel wat ‘haren’ als die nog in de mossel zitten. Verwarm de oven voor op 200 gr.

Verwijder het zand uit de prei en snijd de prei in ringen. Snijd de witte kool klein. Snijd de rode peper in dunne ringen en de gember in grove stukken. Schil de knoflookteen en snijd door vieren. Pel de rode ui en snijd de ui in ringen. Als laatste snijd je de citroengras in drieën en plet je de citroengras met de platte kant van een mes.

Plaats allereerst alle groenten onderin een enorme (mossel)pan. Schenk hierover de kokosmelk en plaats als laatste de mosselen erop. Deksel op de pan en breng de kokosmelk aan de kook. Kook de mosselen in 6 tot 8 min gaar. Hussel regelmatig de mosselen even goed doorelkaar. Bak de naan in ongeveer 4 min af.

IMG_7472

Als ze open gesprongen zijn dan zijn de mosselen klaar. Haal de naan uit de oven en genieten maar!

IMG_7715
IMG_7717IMG_7718