Zoals jullie inmiddels wel weten bedenk ik elke maandag voor Koken met Aanbiedingen een vegetarische maaltijd voor de Meatless Monday. In het weekend speur ik de aanbiedingen af en geef daarna mijn boodschappenlijstje aan de jongens door. Meestal gaat alles volgens plan tot gisteren. Jordy dacht dat ik appelstroop nodig had terwijl ik balsamicostroop bedoelde. Na even hard te hebben gelachen om de miscommunicatie bleek achteraf dat Jordy helemaal geen slechte aankoop had gedaan. Met appelstroop kan je natuurlijk ook een dressing maken! En wat bleek, het werd een goddelijke dressing. Eigenlijk nog lekkerder dan met balsamicostroop. Dit soort vergissingen mogen van mij wel vaker voorkomen! Enjoy…

Spinaziesla met appel & blauwe kaas (4 personen)

– 400 gr spinazie;
– 4 (Elstar) appels;
– 150 gr blauwe kaas;
– 100 gr walnoten;
– 4 el balsamicoazijn;
– 3 el appelstroop;
– 2 el olijfolie; en
– peper & zout.

1. Breng in een steelpannetje de balsamicoazijn en de appelstroop aan de kook. Als de appelstroop is opgelost haal je het pannetje van het vuur en meng je er 2 el olijfolie doorheen. Laat de dressing afkoelen.

2. Was en snijd de appels in schijfjes en snijd daarna nog een keer door de helft. Hak de walnoten fijn.

3. Verdeel de spinazie en de dressing over de borden. Hussel even goed door elkaar. Voeg daarna de appel en walnoten toe. Brokkel als laatste de blauwe kaas over de sla.

Foodshoot aanbiedingen 10-2507