Gisteren was ik samen met Marlieke van Cotton & Cream op het Bacchus Wijnfestival. Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in het Amsterdamse Bos. We begonnen de avond met een heuse Cheese War in het Wijnlokaal, waarbij we verschillende kaasjes in combinatie met bier & wijn mochten proeven. Bij mij won absoluut de wijn! De hele dag door kan je in het Wijnlokaal dit soort workshops volgen. De programmering vind je hier.

IMG_7939[1]

Na de Cheese War huurden we een glas, kochten we muntjes en gingen we het terrein eens goed verkennen. Bacchus staat vol met foodtrucks en stands met de meest heerlijke wijnen. Denk hierbij aan Chabrol, B.J. de Logie, Vleck en Henri Bloem. Er is zelfs een take away sommelier die je meeneemt langs de lekkerste wijn en spijscombinaties. Mijn tip is de Riesling van Wittmann bij Chabrol. Zeker even proeven!

Natuurlijk is er volop eten aanwezig en vonden wij het zelfs lastig om een keuze te maken. We gingen uiteindelijk voor een charcuterie van Brandt & Levie, tartaar van oester en zalm en een Rillettes van eend bij Chef Nicolas en sloten de avond af met een broodje pluk pig van Liever Livar. Stuk voor stuk aanraders!

IMG_7942[1]IMG_7956[1]

Etikette is ook op Bacchus wijnfestival te vinden. Etikette nodigt 3 dagen lang een andere chef uit om een diner te organiseren. Aan één lange bourgondische tafel wordt in samenwerking met Chabrol wijnen een prachtige wijn-spijs combinatie voor je klaargemaakt. Vanavond zijn Alain Caron en familie aan de beurt en zondag Lennart Ylstra, bekend van het Vuurtoreneiland.

Koop dus snel je kaarten en race naar Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos. Vandaag en morgen nog van 14:00-0:00 geopend.

Bacchus Wijnfestival – Amsterdamse Bos – website

IMG_7955[1]
IMG_7954[1]