Het einde is in zicht en bij deze derde zwangerschap heb ik wel de beste alcoholvrije drankjes ontdekt. Grappig om te zien hoeveel er in 3 jaar kan veranderen. Tijdens de laatste zwangerschap van Bram kwam de eerste alcoholvrije gin om de hoek kijken en was Radler 0.0% een van de beste opties die je kon krijgen. Gelukkig zijn er flinke stappen gemaakt en is een alcoholvrije periode nu heel goed te doen. Dus in verwachting of gewoon even geen behoefte aan drank hierbij mijn favorieten.

Lyre’s Gin & Amaretti
Lyre’s heeft een giga assortiment aan alcoholvrije (sterke) drank, zoals ik het maar even noem. Ik mocht de Dry London Spirit en Amaretti testen en beiden waren een groot succes. Verkrijgbaar bij o.a. Gall&Gall. Zo wordt jouw weekend wel echt een feestje en ik vond de smaken echt zo op de echte varianten lijken.

Amaretti Affogato
Neem 60 ml Amaretti, 45 ml vers gezette espresso en een grote bol ijs van bijvoorbeeld Skoop (o.a. verkrijgbaar via Crisp). Schep de ijs in een glas en schenk de drankjes eroverheen.

G&T
Neem 45 ml Dry London Spirit, meng deze met 120 ml Fever-Tree Elderflower Tonic Water en een schijf komkommer. Enjoy!

Vinobox
De man testte de alcohol variant van Vinobox en was hier erg over te spreken, ik had daarna het geluk om de alcoholvrije variant te testen. In de box zat een roze pinot noir met prik, een merlot en een chardonnay. Mijn grote favoriet was de prik “wijn”. Met of zonder alcohol is de Vinobox leuk om een keer te bestellen en zo verschillende wijnen te proeven. Aan de hand van een korte vragenlijst krijg je namelijk een box op maat toegestuurd ook als cadeau.

Galipette Cidre
Als laatste de cider van Galipette jus de pomme petillant met 0.0% alcohol, die vind ik heerlijk. Schenk ze vooral in een feestelijk glas en het is alsof je gewoon mee doet met de rest aan tafel. Je hebt ook een variant cider brut met 4,5% alcohol en een biologische cider met 4.0%, die staan keurig op mij te wachten zodra de baby er is.

Daarnaast is het alcoholvrije assortiment bij de supermarkt gigantisch uitgebreid en behoren de volgende biertjes tot de vaste prik: Lowlander IPA 0.0% en dan vooral die met mango, Brouwerij ’t IJ ijwit en de Desperados virgin 0.0%.

Zo zie je maar, alcoholvrij is tegenwoordig hartstikke goed te doen!