Wodka, het spijt me Gin, maar wodka blijft toch echt my alltime favourite. Zo rond mijn 15e, sorry mam, werden we vrienden en eigenlijk zijn we dat nog steeds. Waar de vriendschappen met Bacardi, Tequila en whisky enigszins zijn bekoeld is wodka altijd een trouwe compaan gebleven. Door de jaren heen heb ik wel een aantal wodka lievelingetjes om mij heen verzameld en zijn er merken afgevallen en bijgekomen. Één van mijn nieuwste buddy’s, en dan niet die van de AA, is New Amsterdam Vodka.

Ik leerde New Amsterdam voor het eerst kennen tijdens “Bloggers on Board”, georganiseerd door MissPlublicity en WE PR. Al varend door de Amsterdamse grachten, hoe kan het ook anders, mochten we een slokje proeven. Ik was aangenaam verrast. Toen ik een tijdje later op het Lifestylelab was, eveneens georganiseerd door MissPublicity en WE PR, kwam ik mijn nieuw Amsterdamse vriend weer tegen. Deze keer mocht de fles zelfs mee naar huis voor een bijzonder goed doel; het bedenken van een (nieuwe) cocktail. Uiteraard stribbelde manlief niet tegen en zo stonden wij afgelopen weekend te shaken. Mijn favoriet was de variant met wodka en granaatappelsap.

Zelf ben ik niet zo heel erg fan van de kant-en-klare en voorverpakte sapjes, dus ik ging zelf aan de slag met mijn slowjuicer. Het resultaat was, al zeg ik het zelf, verbluffend. Met deze cocktail ga je heerlijk het weekend in. Thank god it’s friday!

The New Amsterdam (4 glazen)
– wodka
– 2 granaatappels
– 4 sinaasappels
– groene appel
– 4 takjes munt

Pers de granaatappels, sinaasappels en de groene appel in een slowjuicer of sapcentrifuge. Schenk de wodka (45 ml pp) in een hoog glas, vul eventueel met wat ijsblokjes, schenk het sap erbij en maak af met de takjes munt. Enjoy!

IMG_7350.JPGIMG_7351.JPG

 

New Amsterdam Vodka is onder andere te koop bij: Gall&Gall.