Vorige week vrijdag stapte ik aan het einde van de middag op de fiets richting het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos. Twee jaar geleden was ik er voor het eerst en dat was een groot succes. Het festival staat bekend om haar wijnen, duh, en dat is te merken. Neerlands bekendste wijnwinkels zijn er neergestreken om jou te voorzijn van de lekkerste glazen wit, rood of rosé. Denk hierbij aan een Henri Bloem, B.J. de Logie of De Gouden Ton. Mijn grootste aanrader is qua wijn is trouwens een fles Custoza die je koopt bij De Gouden Ton.

Daarnaast staat het terrein vol met allerlei foodtrucks zoals de Piepermobiel, Renzo’s en L’Entrecôte Mobiel. Wil je daarentegen liever bij een restaurant eten dan kan dat ook, o.a. Brasserie van Baerle en Terpentijn hebben een tijdelijke locatie op Bacchus geopend. Als laatste is er een groot podium waarop lekkere deuntjes te horen zijn en is er vanmiddag de Vrijmibodisco voor gevorderden te vinden. Kortom, je fietst gegarandeerd slingerend naar huis!

bacchus2IMG_1974bacchus4bacchus1bacchusbacchus6

Tickets koop je hier, bij een van de deelnemende wijnwinkels of aan de deur. Vergeet niet muntjes te halen en meteen bij binnenkomst een eigen glas aan te schaffen. Dat glas wijn mag, als het nog niet gesneuveld is, aan het einde van de avond mee naar huis.

Het festivalterrein is op vrijdag van 16:00 tot 23:00, zaterdag van 14:00 tot 23:00 en zondag van 14:00 tot 22:00 geopend.

Bacchus Wijnfestival – Amsterdamse Bos – website