Zo, dit is voorlopig het laatste pastarecept dat jullie op The Lion Kitchen voorbij zien komen hoor. Alleen deze ‘kinderpasta’ is zo lekker dat ook volwassen hier linea recta verslaafd aan raken. Ik maakte de pastasaus voor een meisje van 5 jaar oud. Ik had alleen veel te veel gemaakt dus hebben Thole en ik ook mee gesmikkeld. Ach man wat was dat lekker! Zo simpel en zo puur. Hoe langer je de pastasaus laat pruttelen hoe lekkerder de saus wordt. Rul er wat gehakt bij of eet de ‘kinderpasta’ gewoon vega. Hoe je het ook eet het is een feestje!

Pasta blijft het perfecte comfort food voor een lekkere lazy sunday! Enjoy your cheat…

Kinderpasta (4 personen)

– 400 gr gepelde tomaten;

– 5 grote verse tomaten;

– knoflookteen;

– rode ui;

– tabasco;

– bosje tijm;

– bosje basilicum;

– snufje suiker;

– olijfolie;

– peper & zout.

Snijd de tomaten in vieren. Pers de knoflookteen. Pel en snipper de rode ui. Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg na ongeveer 2 min de blokjes tomaat, de gepelde tomaten, druppeltje tabasco (naar smaak) en een snufje suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer de takjes tijm en de blaadjes basilicum door het tomatenmengsel. Draai het vuur laag en laat de saus zo’n 30 á 45 min pruttelen. Nogmaals hoe langer hoe beter. Verwijder daarna de takjes tijm uit de saus en pureer het geheel met een staafmixer of in de blender. Kook de pasta en enjoy your cheat!

unnamed (2)

unnamed (1)