Samen met een groepje medefoodies werd ik op het terras van LaSirène opgewacht met een glaasje mousserende wijn van Nederlandse bodem. Om vervolgens een boottocht te maken over de Amsterdamse grachten. LaSirène ligt namelijk op het unieke punt waar 5 grachten bij elkaar komen. Laat je niet afschrikken door de buitenkant, want van binnen heeft LaSirène een ware make-over gehad. Stond daarnaast LaSirène vroeger bekend als visrestaurant, is ook het restaurant onder leiding van chef Jeroen Bruinsma een transformatie ondergaan. Tegenwoordig serveert LaSirène gerechten met producten uit de regionale keuken. LaSirène is hiervoor zelf bekroond met een Bib Gourmand.
IMG_8177.JPGIMG_8178.JPG
Tijdens de lunch kregen we een prachtig 4-gangenmenu voorgeschoteld en bij elk gerecht werd een passende witte wijn geserveerd. De eerste gang bestond uit een tartaar van makreel met verschillende bereidingen van komkommer, avocado en duindoornbes. Het eerste glas witte wijn werd geschonken in een zwart glas, zodat je niet afgeleid kon worden door de lichte kleur van de Sauvignon. Blijft raar om niet te weten wat je precies aan het drinken bent, maar aan de andere kant ook wel weer eens leuk voor een keertje.
IMG_8171.JPG
Door naar de ‘Arabic flavours’ bestaande uit dukkah, een kaviaar van aubergine, couscous en een merguezworstje van lam. Mmm, dit was mijn favoriet. Heerlijk hoe alle smaken tot z’n recht kwamen en goed bij elkaar pasten.
IMG_8173.JPG
Het derde gerecht was heilbot met lardo, courgette en basilicum. Daaroverheen werd aan tafel een heldere venkelbouillon geschonken.
IMG_7733.JPGIMG_8174.JPG
Het toetje was muscovado met hazelnoot en balsamico azijn met daaronder een laagje bramen. Yum! De dessertwijn die we hierbij kregen vond ik echt super. Bij LaSirène ga je nooit naar huis zonder een kleine verrassing na het toetje. Deze keer was het een chocolademousse in de vorm van een smiley. Leuk toch?
IMG_8176.JPG
LaSirène is niet goedkoop, maar heeft wel een goede prijs-kwaliteit verhouding en heerlijk eten. Het uitzicht is daarnaast ook meer dan de moeite waard om er een hapje te eten.

LaSirène – Apollolaan 2 (ingang Stadionweg) – website